Πώς θα παρακολουθήσετε δωρεάν ξεναγήσεις σε όλο τον κόσμο


Το ξέρατε ότι όπου κι αν ταξιδέψετε στον κόσμο, μπορείτε να ξεναγηθείτε εντελώς δωρεάν από ντόπιους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ξεναγούς, οι οποίοι θα αναλάβουν να σας φέρουν σε επαφή με τα πιο ενδιαφέροντα και συχνά άγνωστα στους πολλούς αξιοθέατα του τόπου τους; 

Η πλατφόρμα: Ο λόγος για το δίκτυο Free Tour (www.freetour.com), που προσφέρει ξεναγήσεις με διάφορες θεματικές (σε ιστορικά και μοντέρνα αξιοθέατα, παμπ, μέρη για φαγητό κ.λπ.) σε πάνω από 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κόστος συμμετοχής στις περισσότερες είναι εντελώς δωρεάν, με εξαίρεση κάποιες που πρέπει να καλύψουν λειτουργικά έξοδα (π.χ. φαγητό, ποτό). Κάθε ξενάγηση συνοδεύεται από online κριτικές, για να ξέρετε περίπου τι να περιμένετε.

Η διαδικασία συμμετοχής: Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να κρατήσετε θέση online, επιλέγοντας προορισμό, θεματική ξενάγηση, ημερομηνία και ώρα που σας ενδιαφέρει. Στο τέλος της ξενάγησης, σύμφωνα με το πόσο ευχαριστημένοι έχετε μείνει, αφήνετε στον ξεναγό την αμοιβή της επιλογής σας – ή δεν αφήνετε τίποτα, αν δεν είστε ικανοποιημένοι. 

Οι εντυπώσεις: Καθώς λοιπόν οι ξεναγοί των Free Tours κρίνονται σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης και στο τέλος αμείβονται ανάλογα, έχουν το κίνητρο να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους. Οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, διανθίζουν με το προσωπικό τους στυλ την ξενάγηση, κάνοντάς σας να νιώθετε σαν να έχετε βγει βόλτα στην πόλη με ένα φίλο. Έτσι, το «δωρεάν» δεν σημαίνει ευτελές – σημαίνει έναν εναλλακτικό τρόπο να γνωρίσετε έναν προορισμό, ξέροντας ότι τα χρήματα που θα διαθέσετε θα αξίζουν μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Tags:δωρεάν ξεναγήσεις 

Προηγούμενο

Τα 10+1 μυστικά των αεροσυνοδών για να φτιάχνετε βαλίτσες

Επόμενο

Ποιο βιβλίο να διαβάσετε πριν να επισκεφτείτε μια χώρα