Τα μυστικά ομορφιάς των αεροσυνοδώνΤο επάγγελμα της αεροσυνοδού μπορεί να μοιάζει σαν την ιδανική δουλειά, μια που περιλαμβάνει όλα τα συστατικά του ονείρου: Μακρινούς προορισμούς, πρόσβαση στις πιο εξωτικές πόλεις, πολυτελές shopping . Ωστόσο, τα κορίτσια αυτά που δεν αεροβατούν, μας λένε πως πρόκειται για ένα γοητευτικό μεν αλλά πολύ δύσκολο επάγγελμα. Η πολύωρη ορθοστασία, το jet lag, και η μεγάλη κούραση που προκαλούν οι απότομες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας είναι από τα μεγάλα «μείον» της δουλειάς. Ωστόσο υπάρχουν κάποια μυστικά όπλα για να αντιμετωπίσουν την κούραση μιας πολύωρης πτήσης. Και μας τα αποκαλύπτουν.

Νερό το μεγάλο όπλο 
Το νερό αποτελεί το μεγάλο όπλο κατά της ξηρότητας και μια που ο αέρας στο αεροσκάφος, είναι υπερβολικά ξηρός, φροντίζουν πάντα να καταναλώνουν τουλάχιστον ένα λίτρο νερό για κάθε τρεις ώρες πτήσης. 

Νερό και σε spray
Πέρα όμως από το νερό που πίνουν, δεν παραλείπουν να ψεκάζουν συχνά-πυκνά και το δέρμα τους με κάποιο ειδικό νερό σε spray (κατά  προτίμηση από κάποια ιαματική πηγή) με τονωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Άλλωστε τα spray, εκτός από τόνωση και αναζωογόνηση βοηθούν και στο διατηρηθεί το μακιγιάζ τους πιο σταθερό.

Αλάτι το απαγορευτικό
Η αφυδάτωση είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τις πολύωρες πτήσεις, επομένως τα αλμυρά τρόφιμα είναι τα πλέον απαγορευτικά. Επίσης η αυξημένη πρόσληψη αλατιού αυξάνει την πιθανότητα υπέρτασης και κατακράτησης δύο παράγοντες που μπορούν να δυσκολέψουν τον ύπνο. Και ποιος χρειάζεται την αυπνία σε μια πολύωρη πτήση;

Λεβάντα και αιθέρια έλαια
Όλα τα αιθέρια έλαια και προπαντός η λεβάντα βοηθούν πολύ στη χαλάρωση που τόσο χρειαζόμαστε όταν βρισκόμαστε στο αεροπλάνο.

Ενυδάτωση 
Οι αεροσυνοδοί δίνουν μεγάλη προσοχή στην καθημερινή τους ενυδάτωση, κι αυτό γιατί έχουν να πολεμήσουν με τον μεγάλο εχθρό: την έντονη ξηρότητα. Για να βοηθήσουν το δέρμα τους να αναπνεύσει αλλά και να οξυγονωθεί φορούν πάντα κρέμες πλούσιες σε ενυδατικά συστατικά κρέμα και τελειώνουν το μακιγιάζ τους με ένα θρεπτικό λάδι που επιβραδύνει πολύ την ξηρότητα του δέρματος. Κάποιες, που αντιμετωπίσουν πιο έντονα το θέμα της ξηρότητας της επιδερμίδας,  αντικαθιστούν την κλασσική ενυδατική κρέμα με μια ενυδατική μάσκα.

Σχολαστικός καθαρισμός
Ο καθαρισμός της επιδερμίδας για μια αεροσυνοδό, είναι μια πραγματική μάχη με μόνιμο εχθρό τον κλιματισμό. Στη μάχη της αυτή, οι καλύτεροι σύμμαχοι είναι τα απαλά δροσιστικά ντεμακιγιάζ που δίνουν και μια αίσθηση ζωντάνιας στο δέρμα

Προσοχή στα μάτια
Επειδή μέσα στο αεροπλάνο υπάρχει έντονο φως, προτιμούν τα consealer που αντανακλούν το φως και παράλληλα χαρίζουν λάμψη στο βλέμμα, και βέβαια πάντα επιλέγουν μια καλή ενυδατική ματιών που απαλύνει τους μαύρους κύκλους που προκαλεί το jet lag.

Tags:tips, συμβουλές, ταξίδι, αεροπορικό ταξίδι 

Προηγούμενο

5 apps για να ταξιδεύετε σαν ντόπιοι

Επόμενο

10 πράγματα για το Καλοκαίρι στο Λονδίνο