Συµβουλές για ποδοσφαιρικό τουρισµό στη ΓερµανίαΈνα από τα πράγµατα για τα οποία είναι διάσηµη η Γερµανία, είναι και το πρωτάθληµα ποδοσφαίρου της. Η γνωστή σε όλους Μπουντεσλίγκα αποτελεί ένα από τα κορυφαία πρωταθλήµατα του κόσµου, µαζί µε αυτό της Αγγλίας και της Ισπανίας. Αυτή τη στιγµή έχει δύο οµάδες που αγωνίζονται στο Τσάµπιονς Λιγκ, τη Μπάγερν και τη Λειψία, ενώ η διαµάχη των οµάδων εντός  συνόρων  για  την  κατάκτηση  του  τίτλου  είναι  από  τις  πιο 
ανταγωνιστικές που υπάρχουν. 

Αυτή  τη  στιγµή,  στην  κορυφή  του  βαθµολογικού  πίνακα  βρίσκεται  η Γκλάντµπαχ και ακολουθούν Λειψία, Ντόρτµουντ και Σάλκε. Στην τοπ 4αδα υπάρχουν µικρές βαθµολογικές διαφορές, οπότε το πρωτάθληµα ακόµα «παίζεται». Ένα από τα µεγαλύτερα ντέρµπι στη Μπουντεσλίγκα είναι µεταξύ της Ντόρτµουντ και της Σάλκε. Οι δύο οµάδες έδωσαν τον τελευταίο µεταξύ τους  αγώνα  στις 26  Οκτωβρίου,  χωρίς  όµως  καµία  να  επωφεληθεί βαθµολογικά καθώς το αποτέλεσµα ήρθε ισόπαλο 0-0. Αυτή τη στιγµή έχουν έναν µόλις βαθµό διαφορά και όλα µπορεί ν’ αλλάξουν αφού το πρωτάθληµα βρίσκεται ακόµα στα µισά.

Καθώς  τα  ντέρµπι µεταξύ  πολύ  δυνατών  οµάδων  είναι  αρκετά  στη Μπουντεσλίγκα, το γερµανικό ποδόσφαιρο αποτελεί δικαιολογηµένα πόλο έλξης για τον αθλητικό τουρισµό. Ο συγκεκριµένος κλάδος του τουρισµού γνωρίζει τα τελευταία χρόνια διαρκή άνοδο, ειδικά στην Ευρώπη. Για τους φιλάθλους,  είναι µια  καλή  ευκαιρία  να  επισκεφθούν µια  πόλη παρακολουθώντας παράλληλα και το αγαπηµένο τους άθληµα.
Παρακάτω λοιπόν είναι κάποιες συµβουλές για την παρακολούθηση αγώνων της Μπουντεσλίγκα. 

Στα  περισσότερα  γήπεδα  της  Γερµανίας  απαγορεύονται  τα  επικίνδυνα αντικείµενα, οι παράνοµες ουσίες, οι πτυσσόµενες καρέκλες, τα σκαµπό, τα κουτιά, το αλκοόλ, τα ζώα και οποιοδήποτε µεγάλο αντικείµενο ικανό να προκαλέσει σωµατικές βλάβες αν χρησιµοποιηθεί µε λάθος τρόπο, όπως σηµαίες  και  banner.  Φυσικά  υπάρχουν  διαφοροποιήσεις  στα  παραπάνω ανάλογα µε το σύλλογο, γι’ αυτό καλό είναι να γίνεται µια σχετική έρευνα πριν την προσέλευση στο εκάστοτε γερµανικό γήπεδο. Τα γήπεδα συνήθως ανοίγουν τις πόρτες τους 2 ώρες πριν την έναρξη των παιχνιδιών, όµως και αυτός ο κανόνας εξαρτάται από την κάθε οµάδα ξεχωριστά. Όπως συµβαίνει γενικά στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, οι φίλαθλοι των αντίπαλων οµάδων δεν κάθονται στο ίδιο τµήµα των κερκίδων. Καλό όµως είναι να αποφεύγεται η χρήση αξεσουάρ -όπως κασκόλ, µπλουζάκια κλπ- εκτός από αυτά της γηπεδούχου.

Συνολικά, το γερµανικό πρωτάθληµα δε διαφέρει ιδιαίτερα στους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν στα υπόλοιπα γήπεδα της Ευρώπης, όµως σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει προετοιµασία ώστε η εµπειρία να είναι καλή. Και  σίγουρα  αν  τα  παραπάνω ληφθούν  υπ’  όψιν,  οι  αγώνες  της Μπουντεσλίγκα  αποτελούν  πάντα µια  εξαιρετική  επιλογή  για  καλό ποδόσφαιρο.

Tags:Γερμανία ποδόσφαιρο tips 

Προηγούμενο

Στο Λονδίνο με παιδιά

Επόμενο

Oδηγός για να φτιάξετε τη βαλίτσα σας