Τι μας έμαθε αυτό το διάστημα για τα ταξίδια.

Το τελευταίο διάστημα άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι. Και αν αυτό στην αρχή φάνηκε περίεργο και πρωτόγνωρο, στην πορεία στάθηκε μια αφορμή να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, να εκτιμήσουμε διαφορετικά όσα θεωρούσαμε δεδομένα, να γίνουμε πιο δημιουργικοί και να αναθεωρήσουμε πολλά στη ζωή μας. Ένα από αυτά είναι και ταξίδια. Αντί να σκεφτόμαστε όλα όσα μας έλειψαν ή θα μας λείψουν, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε πόσα θέλουμε να κάνουμε όταν έρθει η στιγμή.


Να νιώθουμε ευγνωμοσύνη 
Υπάρχουν πολλά θετικά να δει κανείς σε αυτή την κατάσταση, με σημαντικότερο από όλα την υγεία τη δική μας και των άλλων. Μάθαμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα θεωρούσαμε δεδομένα, μέσα σε αυτά και τα μέρη που έχουμε βρεθεί ή σκοπεύουμε να βρεθούμε. Ποτέ ο έξω κόσμος δεν φάνταζε τόσο όμορφος. Η στέρηση γεννά επιθυμία
Μια από τις συνέπειες του ότι απαγορεύτηκαν τα ταξίδια, είναι ότι ξαφνικά ήρθαμε αντιμέτωποι με τις άπειρες επιλογές των προορισμών που μπορούμε να ταξιδέψουμε. Ψάξαμε και βρήκαμε τόσα μέρη που θα θέλαμε να πάμε. Μόλις μπορέσουμε ξανά, ξέρουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα το αναβάλουμε. 

Η απλότητα του ταξιδιού
Η έννοια του ταξιδιού απέκτησε άλλο νόημα. Δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε μια μακρινή χώρα ή μια αξέχαστη περιπέτεια σε άγνωστα μέρη. Ακόμα και ένας περίπατος μας φαντάζει σαν απόδραση και αλλαγή παραστάσεων. Υπάρχουν τόσες επιλογές για μικρά ταξίδια κοντά στην πόλη μας. Να ταξιδέψουμε μόνοι
Αυτό το διάστημα τα βρήκαμε με τον εαυτό μας και μάθαμε να απολαμβάνουμε την παρέα μας. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια καλή αφορμή για να κάνουμε επιτέλους εκείνο το ταξίδι που θέλαμε εντελώς μόνοι μας. Να ταξιδέψουμε με αγαπημένα πρόσωπα
Ίσως από την άλλη να «χορτάσαμε» την μοναξιά μας και να αναζητάμε την παρέα των δικών μας ανθρώπων. Τώρα είναι η ευκαιρία να οργανώσουμε εκείνο το ταξίδι που όλο αναβάλαμε λόγω υποχρεώσεων με την οικογένεια μας  ή με την παρέα μας. 

Σήμερα είναι η μέρα 
Το «κάποτε» δεν είναι πλέον μέρος των σχεδίων μας. Ο χρόνος φαντάζει πιο πολύτιμος από ποτέ και δεν χωρά καμία αναβολή στα όνειρα μας. Μπορεί να χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που θα τα υλοποιήσουμε, αλλά όχι τον στόχο μας. 
Αφήστε τη φαντασία σας να διαλέξει
Σίγουρα περάσατε αρκετό διάστημα στα social media. Δείτε ποιες φωτογραφίες από ταξίδια σας τράβηξαν το ενδιαφέρον στο Instagram και ίσως έτσι καταλάβετε ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος προορισμός σας. 

Φροντίστε τον εαυτό σας και τον πλανήτη 
Μέσα από τα ταξίδια πολλές φορές βρίσκουμε τον πραγματικό μας εαυτό που μετά από λίγο χάνεται στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Καταλάβετε τι έχει σημασία για εσάς και τι έχετε ανάγκη στον προσωπικό σας χρόνο. Κατά τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού σας φροντίστε όχι μόνο τον εαυτό σας αλλά και το μέρος που επισκέπτεστε. Ο πλανήτης μας έδειξε ότι του χρειαζόταν λίγος χρόνος μακριά μας. Η ποιότητα πάντα υπερέχει της ποσότητας.   


Tags:τι να δω τι να κάνω ταξίδι 

Προηγούμενο

6 τρόποι να οργανώσουμε σωστά το επόμενο ταξίδι μας.

Επόμενο

6 τρόποι να οργανώσουμε σωστά το επόμενο ταξίδι μας.