4 tips για τα επόμενα αεροπορικά σας ταξίδιαΌσοι είστε λάτρεις των ταξιδιών, σίγουρα θα αδημονείτε για τη στιγμή που θα αρχίσουν να αίρονται τα περιοριστικά μέτρα και για τις πτήσεις. Με τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε όμως ο κορονοϊός είναι ξεκάθαρο ότι οφείλουμε πια να υιοθετήσουμε μία πιο υπεύθυνη ταξιδιωτική στάση και να επαναπροσδιορίσουμε ενδεχομένως κάποιες από τις αεροπορικές μας συνήθειες.

 

1. Πετάξτε λιγότερο συχνά σε πιο μακρινούς προορισμούς

Αντί να παίρνουμε το αεροπλάνο για κάθε σύντομη εξόρμησή μας, μπορούμε να αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε περισσότερο ως ένα μέσο εκπλήρωσης των ταξιδιών των ονείρων μας. Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από την αποφυγή των συχνών συνωστισμών στα αεροδρόμια και τη συμβολή στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μπορούμε να επανακτήσουμε και τη χαμένη μαγεία των αεροπορικών ταξιδιών. Αποταμιεύστε, λοιπόν, χρήματα για να πετάξετε σε κάποιο μέρος που πάντα ονειρευόσασταν να γνωρίσετε και δημιουργήστε εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής εξερευνώντας κάθε γωνιά του.

 

2. Προτιμήστε εναλλακτικά ταξιδιωτικά μέσα

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το αεροπλάνο έχει παραγκωνίσει σημαντικά τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά μέσα. Η επιστροφή όμως στη μετακίνηση με τρένο ή πλοίο είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσουμε να επαναφέρουμε στη ζωή μας. Και αν οι ώρες μετακίνησης με αυτά τα μέσα σάς φαίνονται αρκετές, η ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρουν είναι σίγουρα πιο ξεχωριστή δίνοντας ιδιαίτερο νόημα και στο ίδιο το ταξίδι, όχι μόνο στον προορισμό.

 

3. Ανακαλύψτε μόνοι σας ταξιδιωτικές διαδρομές

Για έναν γνήσιο λάτρη των ταξιδιών, η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η περιπέτεια είναι σίγουρα πιο ψηλά στην ιεραρχία από την άνεση. Αντί λοιπόν να επιλέξετε τον εύκολο και πιο συνηθισμένο δρόμο, πειραματιστείτε με την ανίχνευση εναλλακτικών διαδρομών. Το να ταξιδέψετε, λόγου χάρη, σε μία ευρωπαϊκή πόλη με αυτοκίνητο ή τρένο δεν είναι απλή υπόθεση και σίγουρα απαιτεί πολύ καλή οργάνωση. Οι εμπειρίες που θα σας χαρίσει όμως είναι ανεκτίμητες, καθώς έτσι θα έλθετε σε επαφή με την πιο αυθεντική πλευρά του προορισμού σας και θα γνωρίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας αρκετά ενδιαφέροντα μέρη που σε διαφορετική περίπτωση δε θα είχατε την ευκαιρία να δείτε.

 

4. Στηρίξτε αεροπορικές εταιρείες που πραγματικά το αξίζουν

Η οικονομική κρίση που έχει προκληθεί παγκοσμίως λόγω του κορονοϊού, έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τις καταναλωτικές συνήθειες όλων μας. Αυτό είναι αναπόφευκτο να επιδράσει και στα αεροπορικά μας ταξίδια. Τώρα μάλιστα είναι πιθανότατα η πιο κατάλληλη στιγμή να υποστηρίξουμε αεροπορικές εταιρείες που υιοθετούν οικολογικές πρακτικές, προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και ακολουθούν μία σωστή πολιτική απέναντι σε εργαζομένους και πελάτες. Κάντε, λοιπόν, την έρευνά σας για να είστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι για το πού εμπιστεύεστε τα χρήματά σας, αλλά και για να συμβάλλετε στη γενικότερη μελλοντική αναβάθμιση των συνθηκών πτήσης.  

Tags:travel tips τι να κάνω 

Προηγούμενο

10 τρόποι να γίνουμε καλύτεροι ταξιδιώτες όταν έρθει η στιγμή.

Επόμενο

Βουδαπέστη: Η ρομαντική πλευρά της πόλης.