Oι ιδανικοί προορισμοί με βάση την προσωπικότητα σας.

Για όλους υπάρχει ο ιδανικός προορισμός, αρκεί να ξέρουμε τι ακριβώς ψάχνουμε.  Το να τον βρούμε βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο. Η επιλογή του προορισμού των ονείρων σας απαιτεί ίσως λίγη ενδοσκόπηση. Ανάμεσα σε έξι διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας ίσως βρείτε εκείνον που ταιριάζει σε εσάς, για να ανακαλύψετε πώς ταξιδεύουν αλλά και τι να περιμένετε αν ταξιδεύετε μαζί τους στους ιδανικούς, για εκείνους, προορισμούς.

Ο περιπετειώδης
Οι περιπετειώδεις ταξιδιώτες είναι έτοιμοι για τα πάντα. Είναι τολμηροί, ανεξάρτητοι και δεν έχουν προβλήματα να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Όταν δεν κάνουν σόλο μακρινά ταξίδια, προτείνουν πεζοπορίες σε παγωμένες λιμνοθάλασσες ή εξερευνήσεις σε σπήλαια. Αποτελούν εξαιρετική παρέα για ταξίδι, εάν θέλετε να βγείτε από τη ρουτίνα και να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Επιπλέον, είναι γεμάτοι ιδέες όταν πρόκειται για το επόμενο βήμα. Προσοχή: οι περιπετειώδεις ταξιδιώτες μπορεί συχνά να είναι αυθόρμητοι. Βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε το ταξίδι σας με εμπειρίες που είναι εξίσου ευχάριστες και για εσάς.
Για αυτούς τους λόγους, στους περιπετειώδεις ταξιδιώτες ταιριάζουν καλύτερα προορισμοί όπως το Ρέικιαβικ. Λίγα μέρη στον κόσμο μπορούν να το  ανταγωνιστούν σε ό, τι αφορά τις φυσικές ομορφιές και προκλήσεις. Από τους παγετώνες έως τους καταρράκτες και τις παραλίες τέφρας, η Ισλανδία είναι μια ασυναγώνιστη παιδική χαρά για τους περιπετειώδεις τύπους. Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχουν πολλά μέρη στη γη όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε μέσα σε ένα ηφαίστειο ή να κάνετε ιππασία σε ένα πεδίο λάβας! Ωστόσο, αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση είναι οι παγετώνες.  Αυτές οι παγωμένες θαυμάσιες περιοχές δημιουργούν κάθε είδους δραστηριότητες γεμάτες περιπέτειες, από πεζοπορία και snowmobiling έως αναρρίχηση σε πάγο.
Συμβουλή: Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με έναν περιπετειώδη ταξιδιώτη, κρατήσεις τελευταίας στιγμής, αποφάσεις  στο λεπτό και απρόσμενες εκδρομές είναι πάντα στο πρόγραμμα.
Ο «περίεργος»
Οι περίεργοι ταξιδιώτες δεν ικανοποιούν ποτέ την δίψα τους για γνώση.  Είναι λάτρεις της ιστορίας, εμμονικοί με την αρχιτεκτονική ή φανατικοί του φαγητού. Αυτοί οι εξερευνητές απολαμβάνουν ταξίδια όπου μαθαίνουν κάτι νέο ή μπορούν να δουν τα απομεινάρια του παρελθόντος. Εάν βρεθείτε να σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας με έναν περίεργο ταξιδιώτη, να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνετε στα αξιοθέατα που θα βρείτε σε οποιοδήποτε οδηγό. Ο περίεργος φίλος σας είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει ψάξει σε βάθος εμπειρίες που λίγοι γνωρίζουν και δημιουργούν εκπληκτικές αναμνήσεις.
Για τους περίεργους ταξιδιώτες, όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε έναν προορισμό όπως η Ρώμη, ένα κορυφαίο υπαίθριο μουσείο. Όμως, όπως και η ίδια η πόλη, αυτά που πρέπει να κάνετε για να δείτε όσα κάνουν τη Ρώμη τόσο σπουδαία, δεν είναι χτισμένα σε μια μέρα. Οι περίεργοι ταξιδιώτες θα επιλέξουν να εξασφαλίσουν γρήγορα εισιτήρια για κορυφαία αξιοθέατα για να βεβαιωθούν ότι δεν θα χάσουν τίποτα που να αξίζει. Όταν πρόκειται να δοκιμάσετε τοπική κουζίνα, θα είναι έτοιμοι  όχι μόνο να δοκιμάσουν τα πάντα αλλά και να μάθουν πώς να τα μαγειρεύουν.  Και μην ξεχνάτε τα αρχαία θαύματα της πόλης.
Συμβουλή: Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με έναν περίεργο ταξιδιώτη, περιμένετε εξαντλητικά δρομολόγια, γεμάτα προγράμματα και πολύ χρόνο για περπάτημα .Ο ιδιαίτερος 
Οι ιδιαίτεροι ταξιδιώτες είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Προτιμούν τις ιδιαίτερες εμπειρίες από τις συνηθισμένες και είναι σίγουρα απρόβλεπτοι. Εάν κάνετε ένα ταξίδι με έναν τέτοιο ταξιδιώτη, ίσως βρεθείτε να περπατάτε σε απομακρυσμένα εδάφη και να κάνετε μια βουτιά στο περίεργο και το υπέροχο. Σε κάθε περίπτωση, θα περάσετε σίγουρα καλά. Αυτές οι καλλιτεχνικές, συχνά ιδεαλιστικές προσωπικότητες δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από το να δοκιμάσουν κάτι νέο. Αυτό καθιστά προορισμούς όπως η Οζάκα την τέλεια επιλογή. Γνωστή ως κουζίνα της Ιαπωνίας για πολλούς και πολύ νόστιμους λόγους, κυρίως για το τακουγιάκι. Αυτές οι εξαιρετικά νόστιμες τηγανισμένες μπάλες χταποδιού αποτελούν βασικό στοιχείο της σκηνής φαγητού του δρόμου της Οζάκα και μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε γωνιά της. Ο μη συμβατικός ταξιδιώτης θα είναι στο στοιχείο του όταν εξερευνά τους δρόμους του Ντοτόνμπορι και του Σινσκάι.
Συμβουλή: Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με έναν ιδιαίτερο ταξιδιώτη, να έχετε ευέλικτα χρονοδιαγράμματα, να παίρνετε γρήγορες αποφάσεις και να περιμένετε πάντα το απροσδόκητο.Ο ρομαντικός 
Ο ρομαντικός ταξιδιώτης είναι ένας ονειροπόλος που λατρεύει να ξεφεύγει καθημερινά και να απολαμβάνει κάθε στιγμή των διακοπών του . Οι ρομαντικοί τύποι δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από λαμπερές κρουαζιέρες στο ποτάμι, πρωινό με σαμπάνια και βόλτες στους κήπους του παλατιού. Η παράδοση έχει μεγάλη απήχηση, σε όλες τις μορφές της και αυτός ο ονειροπόλος ταξιδιώτης θα φροντίσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τον προορισμό του.
Ένα ταξίδι στο ρομαντισμό πιθανότατα θα έχει προορισμό το Παρίσι ή κάπου εξίσου υπέροχα. Η Πόλη της Αγάπης είναι χτισμένη για να σας ξεσηκώνει από τη στιγμή που θα βρεθείτε στον Πύργο του Άιφελ ή σε αυτά τα πρώτα βήματα στο Παλάτι των Βερσαλλιών. Ευτυχώς, η διαχρονική γοητεία της πόλης δεν είναι έχει να κάνει μόνο με τα αξιοθέατα της. Αυτό είναι κάτι που θα συνειδητοποιήσετε σύντομα καθώς περπατάτε στη Μονμάρτρη ή κάθεστε για δείπνο στο Σηκουάνα.
Συμβουλή: Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με έναν ρομαντικό ταξιδιώτη, περιμένετε παθιασμένες εξομολογήσεις, υπέροχα γεύματα κάτω από τα αστέρια και μια πραγματικά χαλαρωτική εμπειρία.Ο χαλαρός 
Οι χαλαροί αυτοί τύποι παραμένουν εξίσου χαλαροί και στη διάρκεια ενός ταξιδιού. Αυτοί οι εσωστρεφείς τύποι είναι ευτυχισμένοι στην παραλία και βλέπουν τις διακοπές ως χρόνο φόρτισης των μπαταριών τους. Τόσο παθητικοί και χαλαροί που ενθουσιάζονται και μόνο με την ιδέα ότι είναι σε διακοπές και είναι πάντα χαρούμενοι να συμφωνήσουν με ότι θέλει η παρέα. Εάν βρεθείτε να σχεδιάζετε ένα ταξίδι με έναν χαλαρό τύπο, μην ανησυχείτε αν η οργάνωση πραγμάτων ακολουθεί μια αρκετά χαλαρή πορεία.
Ακριβώς επειδή αυτοί οι χαλαροί, καλοί τύποι δεν χρειάζεται να κρατούν τα ηνία δεν σημαίνει ότι δεν έχουν προτιμήσεις. Προορισμοί όπως το ηλιόλουστο Σίδνεϊ είναι παράδεισος για τον χαλαρό ταξιδιώτη. Και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί: με πάνω από 100 αμμώδεις ακτές, το Σίδνεϊ είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε. Ξεκινήστε αγοράζοντας το αντηλιακό σας και σημειώστε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες. Είναι σκληρή δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει. Ξεκινήστε από τη διάσημη παραλία Bondi πριν δαμάσετε τα κύματα στην παραλία Maroubra για την τέλεια εισαγωγή στη ζωή του Σίδνεϊ.
Συμβουλή: Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με έναν χαλαρό ταξιδιώτη, περιμένετε καλή ατμόσφαιρα, ευέλικτα προγράμματα και προθυμία να σας αφήσουν να ηγηθείτε.Ο παραδοσιακός
Οι παραδοσιακοί ταξιδιώτες αγαπούν τα ταξίδια σε δοκιμασμένους προορισμούς. Δεν πρόκειται να μεταβούν στην Ίμπιζα αν υπάρχουν άλλα κλασικά μέρη που πρέπει να δουν πρώτα και σίγουρα έχουν πολλά τέτοια στη λίστα τους. Οι παραδοσιακοί ταξιδιώτες τείνουν επίσης να προτιμούν την οργάνωση και τη συνέπεια σε σχέση με τις αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. Αυτά τα συνεπή άτομα σχεδιάζουν τα ταξίδια όπως κάνουν οτιδήποτε άλλο στη ζωή τους: διεξοδικά. Εάν πηγαίνετε διακοπές με έναν παραδοσιακό ταξιδιώτη σημαίνει ότι θα απολαύσετε ξεναγήσεις και θα χορτάσετε στο έπακρο τον προορισμό σας. Προορισμός- στόχος ζωής για τον παραδοσιακό ταξιδιώτη η Νέα Υόρκη. Να είστε βέβαιοι ότι το ταξίδι σας θα προγραμματιστεί τέλεια  και θα είστε ευγνώμονες για αυτό. Από ανερχόμενα εστιατόρια έως εκπληκτικές παραστάσεις, το Big Apple μπορεί να προσπαθήσει να παραπλανήσει τον παραδοσιακό ταξιδιώτη . Δεν θα τα καταφέρει όμως, αφού ο έμπιστος ταξιδιωτικός σας φίλος θα έχει κάνει κράτηση για εκδρομές και δραστηριότητες που μπορούν να ακυρωθούν . Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει πρόβλημα αν βρεθεί μπροστά σας μια κρουαζιέρα τζαζ για την επόμενη ημέρα, μπορείτε πάντα να κάνετε εκ νέου κράτηση για ένα ταξίδι στο Top of the Rock ή το Empire State Building.
Συμβουλή: Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με έναν παραδοσιακό ταξιδιώτη, περιμένετε σχολαστικά προγραμματισμένες ημέρες, τέλεια προγραμματισμένο χρόνο διακοπών και άπειρες φωτογραφιών των δύο σας σε κλασσικές τοποθεσίες.Tags:Προορισμοί τι να δω ταξιδιώτης 

Προηγούμενο

Ήπειρος: ανακαλύπτουμε τoν θησαυρό της Ελλάδας.

Επόμενο

Ήπειρος: ανακαλύπτουμε τoν θησαυρό της Ελλάδας.