Σουηδική Λαπωνία: Η άγνωστη παγωμένη γωνιά του πλανήτη

Με συγκλονιστικά φυσικά τοπία, το απόλυτο λευκό του πάγου, το βόρειο Σέλας το χειμώνα και τον ήλιο του μεσονυκτίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Σουηδική Λαπωνία αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Η Λαπωνία βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Σκανδιναβίας και μοιράζεται ανάμεσα στη Νορβηγία, στη Φινλανδία, στη Ρωσία και στη Σουηδία. Η Σουηδική Λαπωνία χωρίζεται σε εννέα διαμερίσματα κι αποτελείται από οροσειρές με κοιλάδες, που οι περισσότερες αγκαλιάζουν όμορφες λίμνες. Η Λαπωνία είναι η πραγματική “βασίλισσα του χιονιού” και θα σας αιχμαλωτίσει με τη μαγεία του τόπου, της ιστορίας και των ανθρώπων της, ειδικά το καλοκαίρι που το απόλυτο λευκό του πάγου φωτίζει ο Ήλιος του Μεσονυκτίου. Το χειμώνα οι νύχτες είναι μακριές ενώ το καλοκαίρι ο ήλιος δεν δύει καθόλου για πολλές ημέρες. Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, οι ατέλειωτες εκτάσεις με απάτητο χιόνι, οι βόλτες με έλκηθρα, το ψάρεμα άγριου σολομού και πέστροφας στα παγωμένα νερά των ποταμών, τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι, τα κοπάδια ταράνδων που εκτρέφουν οι αυτόχθονες Sami (Λάπωνες), προσφέρουν απρόσμενες χαρές και ανεξίτηλες παραστάσεις στη μνήμη.
Ο σκηνοθέτης Benjamin Martinie επισκέφτηκε το Εθνικό Πάρκο Abisko και τη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδικής Λαπωνίας, την Kiruna, και δημιούργησε το πολύ όμορφο βίντεο που ακολουθεί. Απολαύστε το!

8 days in Swedish Lapland from Tolt on Vimeo.

Tags:video Λαπωνία 

Προηγούμενο

Η χριστουγεννιάτικη τρέλα του Λονδίνου

Επόμενο

Υπέροχο βίντεο: Η Αγγλία από ψηλά.