Δείτε τη μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού είναι η μεγαλύτερη της χώρας μας και από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου. Προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR και αποτελεί περιβαλλοντικό πάρκο και οικοσύστημα, διάσημο για τις αλυκές, το αυγοτάραχο και τα σπάνια είδη πτηνών. Γνωρίστε τη μέσα από το όμορφο βίντεο που ακολουθεί!


Σε μια άγνωστη στους πολλούς περιοχή  του νομού Αιτωλοακαρνανίας, στο νοτιοδυτικό άκρο της Στερεάς Ελλάδας, βρίσκεται μια πανέμορφη περιοχή με μεγάλη περιβαλλοντική αξία. Εκεί όπου ο Πατραϊκός Κόλπος συναντά το Ιόνιο Πέλαγος και εκβάλλουν οι ποταμοί Εύηνος και Αχελώος, έχει διαμορφωθεί ένα σύστημα 6 λιμνοθαλασσών που είναι σχετικά απομονωμένες μεταξύ τους και αποτελούν τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού, τη μεγαλύτερη της χώρας.Η λιμνοθάλασσα ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 και είναι ένας από τους πλουσιότερους υγρότοπους της Ευρώπης, τόσο σε αριθμό ειδών, όσο και σε πληθυσμό. Χαρακτηριστικότερα ψάρια της είναι τα χέλια αλλά και ο θηλυκός κέφαλος, η μπάφα, από την οποία παράγεται το περίφημο αυγοτάραχο Μεσολογγίου, το μόνο μέχρι σήμερα ελληνικό αλιευτικό Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως (ΠΟΠ). Μάθετε περισσότερα από την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου εδώ www.fdlmes.gr.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα απολαύσετε υπέροχα τοπία γύρω από τη λιμνοθάλασσα, αρχαίες πόλεις, αλυκές, βυζαντινά μνημεία σε μια περιοχή που είναι περισσότερο γνωστή για την ιστορία της αλλά λιγότερο για τη φύση της. Απολαύστε ακόμα ένα υπέροχο βίντεο για την πόλη του Μεσολογγίου, την υδάτινη μικρή πολιτεία του Αιτωλικού και τα γραφικά χωριά των Οινιάδων εδώ.

Tags:Βίντεο video Μεσολόγγι 

Προηγούμενο

Δείτε γιατί η Ματέρα είναι το ταξίδι του 2019

Επόμενο

Η Κρήτη φιλήθηκε από την άνοιξη