Οι πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες παρελάσεις

Μερικές πόλεις δεν αρκούνται σε στολισμένα δέντρα και φαντασμαγορικά φώτα στους δρόμους αλλά οργανώνουν και χριστουγεννιάτικες παρελάσεις-υπερπαραγωγές. Δείτε τις!

Walt Disney World, Φλόριντα
Πάνω από 170 ηθοποιοί ντυμένοι ως ήρωες της Ντίσνεϊ, από τον Μίκι, τη Μίνι και το Ντόναλντ μέχρι τον Άγιο Βασίλη και τα μολυβένια στρατιωτάκια παρελαύνουν στην φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Μαζί τους 15 άρματα αλλά και αληθινά πόνι που σέρνουν την άμαξα της Σταχτοπούτας.
 
 
 
 
Calistoga, Καλιφόρνια 
Η παρέλαση της μικρής πόλης στην καρδιά της κοιλάδας Napa είναι αφιερωμένη στην αγροτική κληρονομιά της περιοχής. Έτσι, οι ντόπιοι στολίζουν  με εκατοντάδες λαμπιόνια τα τρακτέρ και τα φορτηγά τους και παρελαύνουν στον κεντρικό δρόμο της πόλης.
 
 
 
Γκρατς, Αυστρία
Στην παραδοσιακή παρέλαση της πόλης συνυπάρχει ο χριστιανός Άγιος Νικόλαος που επιβραβεύει τα καλά παιδιά με τον παγανιστικό δαίμονα, τον Krampus, που τιμωρεί τα άτακτα. Συμμετέχουν πάνω από 400 άτομα μεταμφιεσμένα με ανάλογα κουστούμια.
 
 
 
Fort Lauderdale, Φλόριντα
Κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές παρακολουθούν την εντυπωσιακή πομπή από εκατοντάδες φωτισμένα σκάφη που ακολουθούν μια θαλάσσια διαδρομή 12 χιλιομέτρων για να καταλήξουν σε ένα σόου με φώτα μέσα στο νερό.
 
 
 
Cuenca, Εκουαδόρ
Την παραμονή των Χριστουγέννων χιλιάδες πιστοί κατεβαίνουν στους δρόμους για την πιο πολύχρωμη, χριστουγεννιάτικη παρέλαση της λατινικής Αμερικής. Το έθιμο διαρκεί όλη μέρα και ενώνει τις χριστιανικές παραδόσεις με αυτές των ντόπιων σε μια πομπή γεμάτη χρώματα, στολισμένα άρματα, μουσικούς και παιδάκια που τιμούν το Θείο Βρέφος.
 
  
 
 
Χόλιγουντ, Καλιφόρνια
Ίσως είναι η μοναδική χριστουγεννιάτικη παρέλαση όπου ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ο πρωταγωνιστής. Εδώ, η παρέλαση είναι αφιερωμένη σε κινηματογραφικές επιτυχίες της χρονιάς ενώ το παρόν δίνουν και γνωστοί μουσικοί και ηθοποιοί.
 
 
 
 
Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
Εδώ και 80 χρόνια, η παρέλαση της πόλης στα τέλη Νοεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Άρματα, πάνω από 4.000 άτομα, μπάντες, μπαλόνια συνθέτουν το σκηνικό με την παρέλαση να διανύει μια διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων.
 
 
 
 
Newport Beach, Καλιφόρνια
Η παράδοση κρατά έναν αιώνα και θέλει τα σκάφη αλλά και τα σπίτια κατά μήκος της παραλίας να είναι εντυπωσιακά στολισμένα. Η παρέλαση διαρκεί πέντε βράδια και περιλαμβάνει πάνω από 100 σκάφη με φαντασμαγορικά στολίδια, φώτα, μουσική και χορευτές.
 
 
 
 

Tags:Φλόριντα Καλιφόρνια Αυστρία Χριστούγεννα Νέα Ζηλανδία Εκουαδόρ 

Προηγούμενο

Πόσο design είναι τα Χριστούγεννα στη Στοκχόλμη;

Επόμενο

Τρίκαλα Κορινθίας: Πρόποση με τσίπουρο