Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο

Μόλις το Big Ben σημάνει μεσάνυχτα, πλήθος κόσμου που έχει μαζευτεί από νωρίς γύρω από το φωτισμένο London Eye, στο Victoria Embankment και στις γέφυρες Waterloo και Westminster, απολαμβάνει το δεκάλεπτο υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων που βάφει πολύχρωμα τα νερά του Τάμεση.
Οι εορτασμοί του New Year’s Eve στην αγγλική πρωτεύουσα κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο φαντασμαγορικοί. Το πάρτι ξεκινά δειλά-δειλά από τις 8, DJs από το Radio 1 του BBC αναλαμβάνουν δράση στις 10, ενώ οι καμπάνες του Big Ben έχουν τον δικό τους λόγο σε αυτή τη φιέστα. Φυσικά, το μεγάλο street πάρτι αρχίζει τις πρώτες ώρες του νέου έτους, όταν στους δρόμους γύρω από το ποτάμι στήνονται αυτοσχέδια γλέντια με μπίρες και σαμπάνια, καθώς ο κόσμος κατευθύνεται με τα πόδια προς τις pubs και τα clubs του West End και του South Bank.
 


 

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από την φαντασμαγορική παραμονή πρωτοχρονιάς:

 

Στην πόλη που μοιάζει να φτιάχτηκε για να γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι εκδηλώσεις δεν σταματούν το βράδυ της παραμονής αλλά συνεχίζονται και την πρώτη ημέρα του χρόνου με την μεγάλη παρέλαση. Πάνω από 10.000 άνθρωποι από κάθε γειτονιά του Λονδίνου αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, υποδέχονται το νέο έτος με χορούς, άρματα και εντυπωσιακά κουστούμια.

 

Δείτε το βίντεο από προηγούμενη πρωτοχρονιάτικη παρέλαση: 

Tags:Λονδίνο χριστούγεννα πρωτοχρονιά 

Προηγούμενο

Πρωτοχρονιά στο Βερολίνο

Επόμενο

Αθήνα: 4 στέκια που γιορτάζουν ήδη τα Χριστούγεννα.