Θεσσαλονίκη: Στο πνεύμα τον γιορτών

Φώτα, μουσικές, γεύσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά, Χριστουγεννιάτικες αγορές, θεματικά πάρκα, δέντρα, σπιτάκια, πάρτι, πυροτεχνήματα θα σημάνουν φέτος το Χριστούγεννα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το παιδί και η οικογένεια μέσα από μια σειρά από «ζωντανές» δράσεις διαδραστικού χαρακτήρα, δημιουργώντας μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Η έναρξη αναμένεται να γίνει στις 30/11/17 με την φωταγώγηση του δέντρου που θα στολίσει την πλατεία Αριστοτέλους και θα δώσει το σήμα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.Για ένα ολόκληρο μήνα, η έντονα φωταγωγημένη φέτος πόλη, θα γιορτάσει με μουσικές – θεατρικές εκδηλώσεις, παιδικά εργαστήρια και μια μεγάλη έκπληξη “άλλης εποχής” για μικρούς και μεγάλους .


Το πρόγραμμα:

30/11/2017, ώρα 8μμ: Θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιλατικο δέντρο συνοδεία συναυλίας με το συγκρότημα «Trio Musikanti» και συναυλία με το συγκρότημα «Οnirama»

24/12/2017, ώρα 5μμ: Παραμονή Χριστουγέννων με κάλαντα και κλασσικά αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης -Χορωδία Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - «Mousa»

31/12/2017 , ώρα 8μμ: Αλλαγή του χρόνου με Batala : 8μμ-9μμ DJ πάρτι: 9μμ-11μμ Πυροτεχνήματα: 00: 00! Και φέτος η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με ένα σόου πυροτεχνημάτων. Χιλιάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν την πρώτη νύχτα του νέου έτους, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε κατοίκους και επισκέπτες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσει Συναυλία με το συγκρότημα “Imam Baildi”
Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πλατείας Αριστοτέλους θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο φωταγωγημένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στα οποία θα πραγματοποιούνται δράσεις για παιδιά, καρουζέλ, εξέδρα για μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο ‘’Η εποχή των Παγετώνων’’.


Θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων

Ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει μοναδικά ρομποτικά εκθέματα τα οποία έχουν ήχους, υφές, κινήσεις και χρώματα σε συνδυασμό με ένα άκρως εντυπωσιακά σκηνογραφημένο περιβάλλον, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην πραγματική εποχή των Παγετώνων. Το Πάρκο θα είναι στεγασμένο σε ένα κλειστό περίπτερο 140 τ.μ. Στην εκπαιδευτικού χαρακτήρα έκθεση «Η εποχή των Παγετώνων», ο επισκέπτης έχει την μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσει και απολαύσει από πρώτο χέρι κάποια από τα γιγάντια και μοναδικά ζώα που έζησαν εκείνη την εποχή. Ενημερώνεται αλλά και βιώνει τις περιβαλλοντικές συνθήκες της τελευταίας περιόδου της γήινης εποχής καθώς επίσης και για το πως οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν σε αυτό τον κόσμο και κατάφεραν και να συμβιώσουν με αυτά τα θηρία. Γίνεται αναφορά επίσης για τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την επαναφορά των προϊστορικών αυτών ζώων, στην σύγχρονη ανθρωπότητα. Είναι επίσης γνωστό το θέμα, από την ομώνυμη ταινία. Οι επισκέψεις στην εγκατάσταση, θα είναι δωρεάν.


Οι δράσεις για τα παιδιά

Απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (4-12 ετών). Στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που θα στηθούν στο χώρο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Άγιο Βασίλη, να γράψουν γράμματα με τις επιθυμίες τους και να απασχοληθούν με δημιουργικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Τις δράσεις θα υλοποιήσουν καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές ομάδες της πόλης όπου κάθε ημέρα θα πραγματοποιείται και μία δράση. Θα λειτουργεί το σπίτι του Άγιου Βασίλη όπου τα παιδιά θα συνομιλούν με τον Άγιο Βασίλη ενώ θα υπάρχει η γωνιά του ταχυδρομείου όπου τα παιδιά με τη βοήθεια παιδαγωγών – εμψυχωτών θα γράφουν γράμματα και θα ζωγραφίζουν. Παράλληλα θα υπάρχουν και 2 μικρά σπιτάκια με θέμα: «Ας στολίσουμε το δέντρο» όπου τα παιδιά θα ετοιμάσουν στολίδια με ποικίλα διακοσμητικά και φυσικά υλικά. Καπέλα ξωτικών, μικρές κούκλες- ξωτικά θα είναι κάποιες από τις κατασκευές που θα δημιουργήσουν τα παιδιά σε ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στα ξωτικά και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής όπου τα παιδιά θα δοκιμάσουν εύκολες συνταγές για γλυκίσματα και θα πάρουν μαζί τους παραδοσιακές συνταγές από διαφορετικές χώρες... και πολλές ακόμα δράσεις θα βρίσκονται καθημερινά εκεί για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές στους μικρούς μας φίλους.


Οι παράλληλες εκδηλώσεις

«Tο πιάτο των γιορτών»: Όλον το Δεκέμβριο, σε 10 εστιατόρια της πόλης, θα κατασκευαστεί ,θα προτείνεται και θα διατίθεται στο εστιατόριό τους προς πώληση για 1 μήνα, από 7/12 έως και 7/1, ‘’το πιάτο των γιορτών ‘’, το οποίο θα επιμεληθούν οι chef τους, Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ‘’Biscotto group’’.

«Τα Βοροινά των Χριστουγέννων»: 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Electra Palace θα υπάρχει γευσιγνωσία των τοπικών γιορτινών κρασιών, σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας.

«Thessaloniki Food Festival»: Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Δημαρχείο ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί το κοινό της πόλης στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Με γιορτινή διάθεση και χαρμόσυνες μουσικές στο κλίμα των ημερών θα κινηθεί ο κόσμος που θα επισκεφτεί το φουαγιέ του Δημαρχείου από τις 11.00 έως τις 18.00, ενώ μπορεί να επιλέξει τοπικά προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι που προτείνουν σύλλογοι και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Μυστικά μαγειρικής και τεχνικές θα εισάγουν τους επισκέπτες στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας, ενώ αρώματα και γεύσεις θα πλημμυρίσουν το χώρο στις παρουσιάσεις χριστουγεννιάτικων συνταγών και θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Προηγούμενο

Χριστούγεννα στη Μονεμβασιά

Επόμενο

Μπριζ: Χειμωνιάτικο παραμύθι με στολίδια