Χριστουγεννιάτικο menu σε 7 εστιατόρια των Νοτίων προαστίων

Χριστούγεννα στην Αθήνα, και σίγουρα ψάχνετε την κατάλληλη επιλογή για να περάσετε όμορφα την παραμονή των εορτών. Μαγαζιά που θα σας προσφέρουν ιδιαίτερο φαγητό σε συνδυασμό από την «διασκέδαση» που απαιτούν οι μέρες. Αν επιλέξετε λοιπόν τα Νότια προάστια, εδώ θα βρείτε 7 μαγαζιά με ιδιαίτερο Christmas eve.




Blends

Όσοι από εσάς επιλέξουν να περάσουν το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν τους στο Blends, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γευτούν τα ευφάνταστα πιάτα και τους εξαιρετικούς συνδυασμούς γεύσεων που έχει δημιουργήσει ο σεφ Κωσταντίνος Λώλας (βελουτέ κολοκύθας, γαρίδες ταρτάν, χτένια με πουρέ και αγκινάρες κ.α) συνοδευόμενα από μια πλούσια λίστα κρασιών που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Παράλληλα, το Blends παραμένοντας πιστό στη φιλοσοφία του, εξασφάλισε για του καλεσμένους της βραδιάς ένα πολύ ξεχωριστό live performance. Ο De Baron, κατά κόσμο Γιάννης Σκουλάς, θα πλαισιώσει μοναδικά τις γιορτινές ημέρες ερμηνεύοντας ένα πρόγραμμα με διασκευές αγαπημένων μελωδιών, συνδυασμένο μοναδικά στον ατμοσφαιρικό χώρο του Blends. Από την soul στην opera και από την pop jazz στο cabaret του 2000, ο De Baron υπόσχεται να απογειώσει την εορταστική διάθεση, παρέα με μια ομάδα μουσικών. Τις βραδιές θα ντύσει με εικόνα, (live projection) ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Κεχαγιάς. (Φοίβης 19 & Λαοδίκης, πλ. Νυμφών, Γλυφάδα, τηλ: 2111821711,  69€/ άτομο , Δείτε το menu )



Moorings

Μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, μουσική και θέα έχει ετοιμάσει αυτό το εστιατόριο. Το γιορτινό μενού έχει επιμεληθεί ο γνωστός για τις νόστιμες προτάσεις του σεφ, ενώ τη μουσική αναλαμβάνουν οι Irene and the band. Με μους καπνιστής μελιτζάνας με τραγανό προσούτο από μοσχάρι σε φρυγανισμένη μπρουσκέτα, μας καλωσορίζει λίγο πριν την ντοματόσουπα με γλυκό τραχανά και τραγανή κροκέτα κόκκινης πιπεριάς με τυρί κρέμα και σχοινόπρασο, και το ψητό μοσχαρίσιο λουκάνικο από φρέσκα μανιτάρια του βουνού με μυρωδικά και σιναπόσπορο. Κυρίως πιάτο αποτελεί το ρολό από γουρουνάκι βιολογικής εκτροφής αργοψημένο στο φούρνο σε πουρέ από κολοκύθα με μουστάρδα και κρεμμυδάκια αχνιστά σε κρασί Vinsanto. Τη βραδιά της Παραμονής των Χριστουγέννων θα κλείσουν υφές και γεύσεις αγαπημένης σοκολάτας. (Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 2109670659, 210 8961310, www.moorings.gr , 59€/ άτομο, Δείτε το menu )



Ark

Η γαστρονομία του ARK φέρει την υπογραφή του εξαιρετικού Γιάννη Μπαξεβάνη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες chef, και κάπως έτσι μας προτρέπει να χαρούμε και την παραμονή των Χριστουγέννων. Το χριστουγεννιάτικο καλωσόρισμα γίνεται με μπλινίς από χαρούπι με χαλούμι, πέστο δυόσμου και μαρμελάδα σύκο. Το πρώτο πιάτο του γιορτινού μενού διατηρεί το εθιμοτυπικό της γαλοπούλας, με μία γευστική διαφοροποίηση χάρη στον κρεμμυδοντολμά που τη συνοδεύει. Συνεχίζουμε με μία σαλάτα με ρόδι, λάχανο και cranberry, για να ακολουθήσει το φιλέτο χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα, κρέμα καρότου αρωματισμένη με πορτοκάλι και πούδρα μυρωδικών.  (Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, Τηλ :2108948882, 55€/ άτομο,  http://www.ark-glyfada.gr/Δείτε το menu )


The Margi

Το The Margi , το αγαπημένο ξενοδοχείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας σας καλεί και φέτος να ζήσετε τη λάμψη και την μαγεία των Χριστουγέννων σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που οργανώνει κάθε Χριστούγεννα το ξενοδοχείο όπως το “Margi Brunch ” με τις νόστιμες δημιουργίες του executive chef του ξενοδοχείου, Παναγιώτη Γιακαλή, και το Margi Christmas Shopping, ένα επίσημο δείπνο την παραμονή σας περιμένει στο Malabar InHouse. Mouse από κάστανο, γλώσσα με σάλτσα από εσπεριδοειδή και φραγκόκοτα με ντολμά από λαχανικά και συκώτι πάπια, έρχονται στο τραπέζι σας για να απογειώσουν γευστικά εκείνη την βραδιά. (The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, Τηλ: 2108929160, http://www.themargi.gr/el/ , 98€/ άτομο, Δείτε το menu )



Balux House Project

Ίσως συνυφασμένο με καλοκαιρινή διασκέδαση, με την άμμο σχεδόν να φτάνει έως το μαγαζί, το balux μας επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη και για τα Χριστούγεννα, με ενα ειδικά διαμορφωμένο menu. Σούπα κολοκύθας με κολίανδρο, crispy προσούτο και πολύσπορα κρουτόν, φρικασέ μανιταριών με σπανάκι παρμεζάνα, μαύρο σουσάμι, ψητό μανούρι και βινεγκρέτ ρόδι, την παραδοσιακή γαλοπούλα μ’ ένα twist και καραμελωμένο μιλφέιγ από λευκή σοκολάτα και κακάο, για να κλείσει αυτή η βραδιά με την πιο γλυκιά αίσθηση του χρόνου. ( Αστέρας Γλυφάδας, Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, Τηλ: 2108983577, http://www.baluxcafe.com , 55€/ άτομο, Δείτε το menu )


Bella Vespa
Tο μενού προβλέπεται απολαυστικό και ο σεφ του Bella Vespa έχει ετοιμάσει μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση, αποκλειστικά για τα Χριστούγεννα. Πρώτο πιάτο, σούπα βελουτέ μανιταριών με αφρό παρμεζάνας. Ακολουθεί η σαλάτα με ανάμεικτα φύλλα σαλάτας με ρόδι, κουκουνάρι, κατσικίσιο τυρί και dressing εσπεριδοειδών και το λαχταριστικό ορεκτικό που είναι ένα pate μωβ πατάτας με χοιρινό iberico και σάλτσα peperoncino. Το sorbet lime έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσει ο ουρανίσκος πριν κάνει την εμφάνιση του το οσομπούκο με πουρέ porchini και φρέσκια τρούφα που είναι η μεγάλη απολαυστική έκπληξη της γιορτινής βραδιάς. Όσον αφορά το γλυκό, μια λαχταριστή μους κάστανο πάνω σε τραγανό μπισκουί gianduja, μύρτιλο και σάλτσα tayberry, κλείνει όμορφα την βραδιά. ( Κύπρου 11, Τηλ: 2108982880 , Γλυφάδα, 55€/ άτομο, Δείτε το menu  )



Rey Pablo
Γευστικές και μουσικές εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το μαγαζί αυτό για την ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων. Χάρη στο σαξόφωνο του Γιάννη Ψειμαδά και τον DJ Nasso P. που θα σας χαρίσουν μοναδικές ακουστικές εμπειρίες, οι γεύσεις του Σεφ, θα πάρουν μορφή. Σούπα βελουτέ άγριων μανιταριών με κρασί Μαρσάλα λάδι ματζουράνας και νιόκι με φρέσκο θυμάρι, Black Angus beef slowcooked με σάλτσα gravy πατάτες εκραζέ με φρέσκα μυρωδικά, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, κοτόπουλο νανάκι με χριστουγεννιάτικη γέμιση και σάλτσα lemongrass, μους σοκολάτας αρωματισμένη με gingerbread, crumble πανετόνε, σαντιγύ βανίλιας και φρούτα του δάσους... Χρειάζεστε κάτι άλλο; (Βασιλέως Παύλου 89, Βούλα, τηλ: 2108992068, 40€/ άτομο,  http://reypablo.gr/ , Δείτε το menu )

Tags:φαγητό χριστούγεννα ελληνική κουζίνα 

Προηγούμενο

Χριστούγεννα στη Βενετία

Επόμενο

Γεύσεις Χριστουγέννων στην Ευρώπη;