Γιατί λατρεύουμε το γιορτινό Παρίσι


Η πόλη του Φωτός είναι έρωτας κεραυνοβόλος που μεταλλάσσεται σε διαχρονική αγάπη. Σε κερδίζει από την αρχή χωρίς προσπάθεια, αλλά είναι πάντα πρόθυμη να σ’ αγκαλιάσει παθιασμένα και προστατευτικά, αποκαλύπτοντας σου κάτι καινούριο κάθε φορά που την επισκέπτεσαι. Η SWISS μοιράζεται μαζί μας δέκα από τους πολλούς λόγους που η αλλαγή του χρόνου στο Παρίσι αποτελεί εμπειρία ζωής. 

Μοναδική ατμόσφαιρα: Όλη η πόλη σε παρασύρει στο δικό της παραμύθι και σε προσκαλείς να γίνεις μέρος του. Περπατήστε στα Ηλύσια Πεδία με τις συστάδες των δέντρων αριστερά και δεξιά να είναι στολισμένα με χιλιάδες λαμπιόνια (για την ακρίβεια 150.000!). Δώστε φιλιά κάτω από τον φωταγωγημένο Πύργο του Άιφελ που όσες φορές και να τον επισκεφθούμε δεν τον χορταίνουμε!


Χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές: Ακόμη και οι λιγότερο φανατικοί με τις γιορτές, υποκύπτουν στη γοητεία τους. Αυτή την περίοδο, οι αγορές στο Παρίσι διεκδικούν χώρο και προσοχή. Βρίσκονται παντού, σε πλατείες, πεζοδρόμους, έξω από εκκλησίες και μοιάζουν με μικρά χωριά. Στα ξύλινα σπιτάκια τους θα δώσετε άτυπο ραντεβού με τους ντόπιους, θα γευτείτε vin chaud (ζεστό κρασί) και θα κάνετε πολλές στάσεις για να ψωνίσετε ή να χαζέψετε τους πάγκους με τα παιχνίδια, τα δώρα και τις αλμυρές και γλυκές λιχουδιές από όλες τις περιοχές της Γαλλίας. Από τις πιο διάσημες αγορές είναι η Village de Noël du Champ de Mars, λίγα βήματα από τον Πύργο του Άιφελ, στην οποία θα βρείτε και παγοδρόμιο, αλλά και η χριστουγεννιάτικη αγορά στην επιχειρηματική συνοικία La Défense.


La Défense Christmas Market

Window shopping: Αυτή την περίοδο τα περισσότερα καταστήματα της πόλης διηγούνται τη δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία μέσα από τις βιτρίνες τους. Ακόμη κι αν δεν πρόκειται να κάνετε τα ψώνια σας στο Παρίσι, αξίζει να επισκεφθείτε το Printemps με το πολύχρωμο αρ νουβό μωσαϊκό, το σχεδιασμένο από το δημιουργό του Πύργο του Άιφελ Gustave Eiffel, Le Bon Marché, αλλά και την το εμπορικό κέντρο Galeries Lafayette με τον εντυπωσιακό νεοβυζαντινό βιτρό θόλο. Φέτος, το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στο πιο κεντρικό του σημείο μοιάζει με γιγαντιαίο ζαχαρωτό.(departmentstoreparis.printemps.com, www.lebonmarche.comwww.galerieslafayette.com).


Galeries Lafayette 

Πυροτεχνήματα: Παραμονή πρωτοχρονιάς ακολουθήστε το πλήθος των Παριζιάνων και βρεθείτε στα Ηλύσια Πεδία.To ραντεβού κλείνεται στις 23:30. Όπως κάθε χρόνο, εκτός από το show πυροτεχνημάτων (κεντρική φωτό), η Αψίδα του Θριάμβου θα μεταμορφωθεί σε προτζέκτορα.Grand Roue: Αυτή η βόλτα δεν έχει ηλικία, έχει διαφορετική οπτική. Τα παιδιά ξετρελαίνονται-αποτελεί άλλωστε μια περιπέτεια, και οι μεγάλοι ατενίζουν όλο το Παρίσι από θέση ισχύος- για την ακρίβεια-70 μέτρα πάνω από το έδαφος, κερδίζοντας μικρές στιγμές απόλυτης αίσθησης ελευθερίας. Η τεράστια ρόδα, η μεγαλύτερη που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται, έχει γίνει το μήλο της Έριδος, καθώς ο Δήμαρχος της πόλης ζητά την οριστική απομάκρυνσή της από την Place de la Concorde. Εκεί βρίσκεται για τρεις μήνες-μέσα στους οποίους και η περίοδος των Χριστουγέννων-τα τελευταία 23 χρόνια.Γυρίστε σελίδα για να ανακαλύψετε και άλλους λόγους που κάνουν το Παρίσι τις γιορτές τόσο ξεχωριστό. 


Tags:Παρίσι τι να δω Χριστούγεννα 

Προηγούμενο

Χριστούγεννα στη Μαδρίτη

Επόμενο

Χριστούγεννα στη Μαδρίτη