Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Το Αμπού Ντάμπι είναι η πρωτεύουσα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η πόλη, όπως και ολόκληρο το εμιράτο, έχει ένα από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλή εισοδήματα στον κόσμο. Το Αμπού Ντάμπι είναι έδρα των σημαντικότερων υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΑΕ, καθώς και της βασιλικής οικογένειας. Σήμερα, η πόλη θεωρείται μία κοσμοπολίτικη μητρόπολη, καθώς η γρήγορη ανάπτυξη και αστικοποίησή της, παράλληλα με το συγκριτικά υψηλό εισόδημα των κατοίκων, την έχουν μετατρέψει στην πιο προηγμένη πόλη από τις αραβικές μητροπόλεις. Το εμιράτο του Αμπού Ντάμπι είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, αλλά παράλληλα η οικονομία του είναι πολυδιάστατη με παράλληλη ανάπτυξη των οικονομικών υπηρεσιών και του τουρισμού. Θεωρείται η τρίτη πιο ακριβή πόλη στην ευρύτερη περιοχή, και η 26η στον κόσμο. Η αραβική αεροπορική εταιρία Etihad έχει έδρα το Άμπου Ντάμπι.

 
Χρήσιμες πληροφορίες
Πληθυσμός: 900.000 κάτοικοι
Γλώσσα: αραβικά και αγγλικά
Διαφορά ώρας: +2.
Νόμισμα: Το Dirham (AED). 1 ευρώ = 4,88 AED.
Δικαιολογητικά: Έγκυρο διαβατήριο. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την πρεσβεία των ΗΑΕ στην Αθήνα, Κηφισίας 290 & Ν. Παρίτση 2 Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6770220
Τι να προσέξετε: Βρισκόσαστε σε μουσουλμανικό κράτος, γι' αυτό αποφύγετε τις άσεμνες εμφανίσεις, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους. 
Πώς θα πάτε: Από Αθήνα με καθημερινά δρομολόγια της Etihad Airways (Τηλ. 210 3241010, www.etihadairways.com).

Know before you go