Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΜΑΡΑΚΕΣ

ΜΑΡΑΚΕΣ

 

To Μαρακές, είναι πόλη στο νοτιοδυτικό Μαρόκο κοντά στην οροσειρά του Άτλαντα, γνωστή και ως "Κόκκινη Πόλη" ή "Αλ Χάμρα". Κέντρο πολυπολιτισμικό μιας και συγκεντρώνει εκτός από τους ντόπιους Μαροκινούς και ένα μεγάλο αριθμό από Ευρωπαίων, κυρίως Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Άγγλων και Ελβετών. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Καζαμπλάνκα. Η Μεντίνα, η Παλιά Πόλη του Μαρακές αποτελεί από το 1985 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το Μαρακές έχει το μεγαλύτερο παραδοσιακό παζάρι στο Μαρόκο και την πιο πολυσύχναστη πλατεία σε όλη την Αφρική, τη Jemaa El Fna: το πρωί κατακλύζεται από ακροβάτες, παραμυθάδες, νερουλάδες, γητευτές φιδιών, χορευτές και μουσικούς, ενώ το βράδυ γεμίζει από υπαίθριους πάγκους για φαγητό.
 
Χρήσιμες πληροφορίες
 
Πληθυσμός: 1 063 415 κάτοικοι
Νόμισμα: το Dirham (ΜΑD), 1 ευρώ = 11 MAD
Γλώσσα: Επίσημη γλώσσα τα Αραβικά, όμως μία μεγάλη μειονότητα μιλάει Βερβερίνικα, ενώ δεύτερη γλώσσα και αρκετά διαδεδομένη σε ολόκληρη τη χώρα, τα Γαλλικά. Άλλες γλώσσες είναι τα Αγγλικά και Ισπανικά
Θρησκεία: Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι (98%), όμως υπάρχουν και αρκετοί Χριστιανοί (1%) και Εβραίοι(1%). 
Διαφορά ώρας: -2
Επίσημα έγγραφα: Για να ταξιδέψετε στο Μαρακές θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο.
Πώς θα πάτε: Από Αθήνα για Μαρακές δεν υπάρχει απευθείας πτήση. Ταξιδεύετε με την Iberia (www.iberia.com)μέσω Μαδρίτης, ή μέσω Ζυρίχης ή Γενεύης με την Swiss (www.swiss.com). 
 
photo credit: Four Seasons

Know before you go