Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ

ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ

 

Το Κέιπ Τάουν ή Πόλη του Ακρωτηρίου είναι η έδρα του Κοινοβουλίου της Νότια Αφρικής και η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας. Επίσης είναι η επαρχιακή πρωτεύουσα της επαρχίας «Δυτικό Ακρωτήριο» (Western Cape).
Το Κέιπ Τάουν είναι πολύ γνωστό για το λιμάνι του, τη χλωρίδα της περιοχής και για δύο μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά: Το Τραπεζοειδές Όρος (Table Mountain) που δεσπόζει πάνω από την πόλη και το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, περί τα 30 χιλιόμετρα νότια. Η προκυμαία («Βικτωρίας και Αλφρέδου») του Κέιπ Τάουν με το χαρακτηριστικό Τραπεζοειδές Όρος στο βάθος
Η Πόλη του Ακρωτηρίου ιδρύθηκε από τους Ολλανδούς ως απλός σταθμός ανεφοδιασμού για τα πλοία τους που μετέβαιναν στην Ανατολική Αφρική, τις Ινδίες και την Άπω Ανατολή πάνω από δύο αιώνες πριν τη διάνοιξη της Διώρυγας του Σουέζ (1869). Η άφιξη στην τοποθεσία του Γιαν βαν Ρίμπεκ, στις 6 Απριλίου 1652 σηματοδότησε την ίδρυση του πρώτου μόνιμου οικισμού Ευρωπαίων στην Υποσαχάρια Αφρική. Η πόλη ξεπέρασε γρήγορα τον αρχικό της προορισμό και κατέστη η μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Αφρική μέχρι την ανάπτυξη του Γιοχάνεσμπουργκ και του Ντέρμπαν.
 
Χρήσιμες πληροφορίες 
 
Πληθυσμός: : 3.497.000 κάτοικοι
Γλώσσα: Στο Κέιπ Τάουν, οι ντόπιοι μιλάνε Αγγλικά, νοτιαφρινάκικα και την γλώσσα Xhosa, αλλά και πολλές άλλες. 
Διαφορά ώρας: +2 
Κωδικός κλήσης: 0027
Νόμισμα: το Cape Town Rand (ZAR).1 ZAR = 0,106€ 
Επίσημα έγγραφα: Διαβατήριο με ισχύ πάνω από 6 μήνες.
Πώς θα πάτε: Από Αθήνα με καθημερινές πτήσεις της Emirates  (τηλ.: 210 9333400, www.emirates.com).

 

Know before you go