Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Χτισμένη στις ακτές του Ατλαντικού, στα βορειανατολικά της χώρας, είναι η διασημότερη και μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής, ένα από τα βασικότερα οικονομικά κέντρα της χώρας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Το κέντρο της πόλης βρίσκεται πάνω στο νησί Μανχάταν, στις εκβολές του ποταμού Hudson. Αποτελείται από πέντε μεγάλους δήμους: το Bronx, το Brooklyn, το Manhattan, το Queens και το Staten Island. Οι ρίζες της Νέας Υόρκης εντοπίζονται το 1624 όταν οι Ολλανδοί άποικοι την ίδρυσαν, την ονόμασαν «Νέο Άμστερνταμ» και τη χρησιμοποίησαν ως εμπορικό σταθμό. Το οριστικό της όνομα το οφείλει στους Άγγλους που κατέλαβαν την πόλη το 1664. Με την πάροδο των αιώνων κατοικήθηκε από μετανάστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σήμερα, αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, που συρρέουν για να γνωρίσουν από κοντά την πιο πολυπολιτισμική πόλη του κόσμου και να θαυμάσουν τα άπειρα αξιοθέατά της (περίπου 500 γκαλερί τέχνης, 150 μουσεία, πάνω από 100 θέατρα, δεκάδες εμπορικά καταστήματα και 17.000 εστιατόρια). Το Μανχάταν σφύζει από ζωή, καθώς είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και πνευματικό κέντρο της πόλης. Πολυάριθμες γέφυρες, υπόγειες σήραγγες και πολύβουοι δρόμοι, όπου άνθρωποι κινούνται μέρα-νύχτα. Αναμφίβολα το σύμβολο της Νέας Υόρκης είναι το Άγαλμα της Ελευθερίας, που το 1886 τοποθετήθηκε στο Liberty Island, νότια του Μανχάταν, ως δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

 
Χρήσιμες πληροφορίες  
 
Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ ($) (USD). 1 Ευρώ= 1,3 USD
Διαφορά ώρας: -7
Κωδικός κλήσης: +1 
Επίσημα έγγραφα: Για να ταξιδέψετε στην Αμερική για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους δεν χρειάζεστε πλέον βίζα. Δείτε εδώ τι χρειάζεται να κάνετε: www.athens.usembassy.gov/vwp_greece_faqs.html
Επικοινωνήστε με την Αμερικανική Πρεσβεία για περισσότερες πληροφορίες (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 91, τηλ.: 210 7212951). 
Πώς θα πάτε: Από την Ελλάδα υπάρχει απευθείας πτήση για Νέα Υόρκη μόνο από Αθηνά. Το δρομολόγιο εξυπηρετείται από την Olympic Air σε συνεργασία με την Delta Airlines. Εναλλακτικά, μια οικονομική λύση είναι να πετάξετε με την Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης ή με την Aeroflot μέσω Μόσχας. 

Know before you go