Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΜΑΛΔΙΒΕΣ

ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Η Δημοκρατία των Μαλδίβων είναι νησιωτική χώρα που αποτελείται από ατόλες στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας. Έχει πληθυσμό περίπου 328.000 ανθρώπους που κατοικούν σε 200 από τα 1.192 νησιά του συμπλέγματος. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι το Μαλέ. Η Μαλδίβες αποτελούν το μικρότερο ασιατικό κράτος τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό ενώ έχει και το χαμηλότερο υψόμετρο παγκοσμίως, μόλις 1,5 μέτρο από την επιφάνεια της θάλασσας. Ήταν βρετανικό προτεκτοράτο από το 1887 μέχρι την ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας τους στις 26 Ιουλίου του 1965. Έγιναν Δημοκρατία στις 11 Νοεμβρίου του 1968. Οι Μαλδίβες στηρίζουν την οικονομία τους σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό ενώ από την δεκαετία του '70 που άρχισαν να μπαίνουν στον τουριστικό χάρτη, τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά: το προσδόκιμο ζωής από τα 46 χρόνια που ήταν το 1978 έφτασε πλέον στα 72 χρόνια ενώ οι κάτοικοί τους έχουν το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε ολόκληρη την νότια Ασία. 

 
Χρήσιμες πληροφορίες
Κλίμα: Τροπικό, με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται ανάμεσα στους 27 και τους 35ο C. Στη διάρκεια της εποχής των μουσώνων (Μάιο-Οκτώβριο) οι βροχές είναι συχνές αλλά πάρα πολύ σύντομες. 
Γλώσσα: Τα divehi. Εννοείται πως στα resorts όλοι μιλούν αγγλικά.
Διαφορά ώρας: +3
Νόμισμα: Το rufiyaa (MVR), 1 ευρώ = 20,23 rufiyaa. Μπορείτε να κάνετε τις συναλλαγές σας με ευρώ και πιστωτικές κάρτες.
Δικαιολογητικά: Έγκυρο διαβατήριο.  
Τι να προσέξετε: Τον ήλιο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα ακόμη κι αν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος. Αντηλιακές λοσιόν με υψηλό δείκτη προστασίας, λαστιχένια παπούτσια για το κολύμπι πάνω απ’ τον ύφαλο, γυαλιά ηλίου, μάσκα και βατραχοπέδιλα είναι απαραίτητα. Έχετε υπόψη πως οι Μαλδίβες είναι μουσουλμανική χώρα, γι’ αυτό οι γυναίκες καλό είναι να ντύνονται σεμνά όταν επισκέπτονται το νησί-πρωτεύουσα του Male ή άλλα κατοικημένα νησιά – φυσικά αυτό δεν ισχύει όταν βρίσκεστε στους χώρους των resorts.          
Πώς θα πάτε: Από την Αθήνα με πτήσεις της Emirates μέσω Ντουμπάι για το αεροδρόμιο του Male (τηλ. 210 9333400, www.emirates.com).

Know before you go