Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELKITZBUHEL

KITZBUHEL

Το Kitzbuhel είναι μια μικρή μεσαιωνική πόλη των Αυστριακών Άλπεων, χτισμένη σε υψόμετρο που ξεκινάει από τα 800 και φτάνει στα 2.363 μ., ανάμεσα στο Innsbruck και το Salzburg. Με ιστορία που ξεκινά τον 14ο αιώνα, θεωρείται σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Αυστρίας, ιδανικός για λάτρεις των χειμερινών σπορ, προχωρημένους σκιέρ αλλά και οικογένειες. Η άριστα διατηρημένη παλιά πόλη με τα στιβαρά τείχη και τα πολύχρωμα τιρολέζικα σπίτια υπήρξε αγαπημένος προορισμός του διεθνούς jet set, με αποκορύφωμα τη δεκαετία του ’60, όταν την επισκέφθηκαν η Coco Chanel, ο Kirk Douglas και ο Aga Khan, μεταξύ άλλων. Τη δεκαετία του ’90 άρχισε να χάνει την πρωτιά στις προτιμήσεις των VIPs από άλλα resorts, όπως η Courchevel, για να επανακάμψει δυναμικά τα τελευταία χρόνια χάρη σε αφίξεις πολυτελών ξενοδοχείων αλλά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των lifts του διάσημου χιονοδρομικού κέντρου. Ο πρώτος αγώνας σκι έγινε το 1895, για να καθιερωθεί μέσα στις επόμενες δεκαετίες η συνήθεια που θέλει χιλιάδες οπαδούς να δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού εδώ. Η αγωνιστική πίστα Hahnenkamm, αλλά και τα 170 περίπου χλμ. που καλύπτουν όλες οι πίστες, μαζί με τις γειτονικές περιοχές Kirchberg και Jochberg, αποτελούν έναν πραγματικό παράδεισο για σκιέρ όλων των επιπέδων. Η υψηλή σεζόν κρατάει από τις 20 Δεκεμβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, και φτάνει στο αποκορύφωμά της τον Ιανουάριο, όταν το Kitzbuhel φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Αγώνων Αλπικού Σκι. Τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά αποτελούν μια ιδιαίτερη γιορτή με εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Το après ski σκηνικό περιλαμβάνει gourmet εστιατόρια (κάθε πεντάστερο ξενοδοχείο έχει και το δικό του), έντονη νυχτερινή ζωή, καζίνο, μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών, εκθέσεις, κονσέρτα και άπειρες δραστηριότητες στη φύση των τιρολέζικων Άλπεων. 

 
Χρήσιμες πληροφορίες 
 
Νόμισμα: Ευρώ
Διαφορά ώρας: -1
Επίσημα έγγραφα: Για να ταξιδέψετε στην Αυστρία θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα αφού ως κάτοικοι της Ε.Ε. δεν χρειάζεστε βίζα. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα (τηλ.:210 8257230).
Πώς θα πάτε: Αεροπορικώς από την Αθήνα με απευθείας πτήση για Μόναχο με Aegean Αirlines (www.aegeanairlines.com, τηλ.: 801 11 20000) ή Lufthansa (www.lufthansa.com, τηλ.: 210 6175200). Από εκεί θα πάτε στο Kitzbuhel με τρένο. Η απόσταση από το αεροδρόμιο του Μονάχου έως το Kitzbuhel είναι 160 χλμ.