Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας αλλά και η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού φιλοξενούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη δεύτερη έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και σειρά άλλων οργάνων της ΕΕ. Πέρα όμως από ένα γραφειοκρατικό κέντρο, οι Βρυξέλλες είναι μια πόλη με ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, στην οποία κατοικούν άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Εδώ γεννήθηκε το art nouveau και μεγαλούργησε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή σχολή των κόμικς. Η πατρίδα του Τεν Τεν διαθέτει πλατείες γεμάτες ζωή, μεσαιωνικούς δρόμους, εντυπωσιακά μνημεία και μεγάλα πάρκα. Η πόλη χωρίζεται σε δύο τμήματα: στην Κάτω Πόλη, όπου υπάρχουν μαζεμένα σε μικρή απόσταση τα πιο γνωστά και δημοφιλή αξιοθέατα (ανάμεσά τους, η κεντρική πλατεία Grand Place, το γοτθικό Δημαρχείο και το διάσημο αγαλματάκι Manneken Pis), και την Άνω Πόλη, γνωστή για τους γοτθικούς ναούς, τις μεγάλες λεωφόρους, τα εξαιρετικά μουσεία και τα οικοδομήματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, στην οποία βρίσκονται και τα διοικητικά κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 
Χρήσιμες πληροφορίες 
 
Γλώσσα: Η πρωτεύουσα του Βελγίου είναι επίσημα δίγλωσση (Ολλανδο-Γαλλόφωνη), αλλά η πλειονότητα των κατοίκων της μιλά γαλλικά.
Νόμισμα: Ευρώ 
Κωδικός κλήσης: +32 
Διαφορά ώρας: -1 
Επίσημα έγγραφα: Ταυτότητα νέου τύπου αρκεί. 
Πώς θα πάτε: Με απευθείας πτήσεις της Aegean (τηλ.: 801 11 20000, http://el.aegeanair.com) και της Brussels Airlines (τηλ.: 210 6175280, www.brusselsairlines.com). 

Know before you go