Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου και ανήκει στο Νομό Λακωνίας. Ο πληθυσμός του νησιού είναι μερικές εκατοντάδες κάτοικοι τον χειμώνα, οι οποίοι το καλοκαίρι με κορύφωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σχεδόν διπλασιάζονται. Η Ελαφόνησος δεν αποτελούσε πάντοτε νησί αλλά χερσόνησο της Πελοποννήσου και δημιουργήθηκε τον 4ο αιώνα ύστερα από ποντισμό της περιοχής. Τον 16ο και 17ο αιώνα το νησί δέχτηκε τις επιδρομές πειρατών μέχρι το πολεμικό ναυτικό να δώσει οριστικό τέλος στην πειρατεία στο Αιγαίο. Η Ελαφόνησος μήλο της έριδος μεταξύ ελληνική κυβέρνησης και των Άγγλων που είχαν τον έλεγχο των Ιονίων νησιών μεταξύ 1814-1864 ενώ γύρω στο 1850 το έρημο ως τότε νησί εποικήθηκε από τους σημερινούς του κατοίκους. Στο μικροσκοπικό νησί θα βρείτε φαρμακείο, αγροτικό ιατρείο και βενζινάδικο αλλά όχι τράπεζα ή ΑΤΜ.

Παραλίες Η πασίγνωστη και εξωτική Φράγκος-Σαρακίνικο ή αλλιώς Σίμος με τα τιρκουάζ νερά, η πανέμορφη και ολόλευκη Λεύκη, η δύσβατη μοναδική βοτσαλωτή παραλία στα δυτικά ο Αγλύφτης, τα νησιά της Παναγίας, η μεγάλη αμμουδερή παραλία στα δυτικά του νησιού που προστατεύεται από πολλές νησίδες.

Πως θα πάτε Με το αυτοκίνητο σας μέχρι την Πούντα και από εκεί με το ferry boat θα περάσετε στη Ελαφόνησο. Έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα.

Know before you go