Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Η Κεφαλονιά είναι το έκτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας και το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί του Ιονίου. Από το 1757, το Αργοστόλι αποτελεί πρωτεύουσα του νομού Κεφαλληνιάς και Ιθάκης ενώ άλλες σημαντικές πόλεις είναι το Ληξούρι, η Σάμη που αποτελεί το βασικό λιμάνι αλλά και το άκρως τουριστικό Φισκάρδο. Η προσάρτηση των Επτανήσων στην Ελλάδα έγινε στις 21 Μαϊου του 1864. Το νησί υπέστη σοβαρές καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό του 1953, όταν σχεδόν ισοπεδώθηκε –με εξαίρεση το βόρειο τμήμα του νησιού – αλλά αργότερα ανοικοδομήθηκε από τους κατοίκους με αποτέλεσμα σήμερα να γνωρίζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη. Η Κεφαλλονιά φημίζεται για το κρασί της και έχει μεγάλη οινοποιητική παράδοση, με αναφορές ακόμα και στα ομηρικά χρόνια. Σημαντικότερη είναι η ποικιλία Ρομπόλα που παράγει κρασιά με φίνα αρώματα και αποτελεί το πιο ακριβό οινοστάφυλο της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί βρίσκουν καταφύγιο η φώκια μονάχους-μονάχους και η χελώνα καρέτα-καρέτα.

Αξιοθέατα Σπήλαιο Δρογκαράτης, Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Κάστρο της Άσσου, Καταβόθρες, φανάρι Αγίων Θεοδώρων, τα οινοποιεία.

Παραλίες Ο πολυφωτογραφημένος Μύρτος με απότομο βυθό και βαθιά νερά, η γραφική παραλία της Άσσου, η κοσμική Έμπλυση με διάφανα νερά και μπεζ βότσαλα, η μεγάλη παραλία της Αγίας Κυριακής με υπέροχα χρώματα βυθού και όμορφα ταβερνάκια στον παραλιακό δρόμο, η μικρή και όμορφη Αλατιές, το πολύχναστο Ξι με την κόκκινη άμμο, οι κοσμοπολίτικες και οργανωμένες Πλατύς Γιαλός και Μακρύς Γιαλός, η Αντίσαμος όπου γυρίστηκε το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” και η ανερχόμενη Πλατιά Άμμος.

Πως θα πάτε Ακτοπλοϊκώς από Πάτρα προς Σάμη ή από Κυλλήνη προς Πόρο και Αργοστόλι ή αεροπορικώς με πτήσεις της Aegean Airlines.

Know before you go