Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Τα Κουφονήσια είναι το σύμπλεγμα δύο νησίδων που ανήκουν στις Μικρές Κυκλάδες. Οι παραδεισένιες παραλίες- όλες σχεδόν αμμώδεις- περιλούζουν το νησί με χρώματα εξωτικά, μαγευτικά. Βρίσκονται νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού. Ένας πορθμός πλάτους 200 μ. χωρίζει το κατοικημένο Πάνω Κουφονήσι από το, ακατοίκητο σήμερα, Κάτω Κουφονήσι. Το Πάνω Κουφονήσι είναι αυτό που κατοικείται με τις ξενοδοχειακές δομές και όλες τις σύγχρονες τουριστικές υπηρεσίες. Το Κάτω Κουφονήσι σας περιμένει με μονάχα μια ταβέρνα, αλλά θα σας χορτάσει από πανέμορφές αμμουδιές, γαλαζοπράσινα νερά και μερικές εκλεκτικές σκιές για να ξεχαστείτε κάτω από τον ήλιο. Στο Πάνω Κουφονήσι βρίσκεται  η Χώρα που είναι και το μοναδικό χωριό με τα τυπικά κυκλαδίτικα ασβεστοβαμμένα σπίτια.

Αξιοθέατα

Πισίνα: Μετά την Ιταλίδα ακολουθούν πολλοί μικροί όρμοι, πολλές βραχοσπηλιές. Μια από αυτές είναι  λεγόμενη Πισίνα, μια μεγάλη τρύπα στο βράχο που μοιάζει όντως με πισίνα. Μην φύγετε αν δεν κάνετε έστω και μια βουτιά εδώ. 

Κέρος: Ακατοίκητο νησί που υπάγεται στα Κουφονήσια, βρίσκεται 1,5 ναυτικά μίλια ΝΑ του Κουφονησίου. Εκτός από τις γαλαζοπράσινες παραλίες υπάρχουν στα δυτικά μεγάλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα. Καραβάκια φεύγουν από το  λιμάνι.

Παραλίες

Γάλα: Στο βορειότερο σημείο του νησιού. Δεν πρόκειται ακριβώς για παραλία αλλά κάποιος μπορεί να κολυμπήσει εκεί. Για να φτάσετε έως εκεί, θα πρέπει να περπατήσετε από το Πορί πραγματικά προς την τελευταία άκρη του νησιού επάνω στα βράχια.

Δέντης: Παραλία στο Κάτω Κουφονήσι, 10-15 λεπτά περπάτημα από το λιμάνι στο Κάτω Κουφονήσι.

Πορί: Βόρεια του νησιού, αμμουδιά αγαπημένη των σέρφερς.

Νερό:  Στο Κάτω Κουφονήσι, 20 λεπτά περπάτημα από το λιμάνι.

Παλιά Πούντα: Είναι γνωστή και ως Ιταλίδα, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού και έχει υπέροχη χρυσή αμμουδιά.

Φανός: Ανατολική παραλία με άμμο όπου βρίσκεται και το campingτου νησιού.

Φοίνικας ή Χαροκόπου: Ήσυχη αμμουδιά που προτιμάται ιδιαίτερα από οικογένειες. Στο ανατολικό τμήμα του νησιού.

Πεζούλια: Η πιο απομωνομένη και απόμακρη παραλία στο Κάτω Κουφονήσι, απέχει από το λιμανάκι μιά ώρα περίπου. 

Πως θα πάτε Με πλοίο από τον Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί 5-6 ώρες.

Know before you go