Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΚΥΛΛΗΝΗ

ΚΥΛΛΗΝΗ

Η Κυλλήνη βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου και αποτελεί έδρα του Δήμου Κάστρου – Κυλλήνης, ο οποίος έχει πληθυσμό 4.500 κατοίκους. Κατά την αρχαιότητα η Κυλλήνη αποτελούσε το σημαντικότερο λιμάνι στην δυτική Πελοπόννησο. Οι Φράγκοι περίπου στο 1204 αναβάθμισαν το αρχαίο λιμάνι της Κυλλήνης και δημιούργησαν την Γλαρέντζα μια νέα πόλη στην θέση της Αρχαίας Κυλλήνης ενώ από το 1220 έως το 1223 κατασκευάστηκε το κάστρο Χλεμούτσι που αρχικά λειτούργησε σαν νομισματοκοπείο. Εκείνη την εποχή η πόλη γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη.

Σήμερα η Κυλλήνη μπαίνει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη με αξιοσημείωτες εγκαταστάσεις για όλα τα γούστα, που περιλαμβάνουν από απαστράπτοντα ξενοδοχεία μέχρι campings. Σε όλο τον Δήμο αλλά και στις γύρω περιοχές έχουμε να δούμε πολλά αξιοθέατα και να κολυμπήσουμε στις πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες του Ιονίου με τις απέραντες χρυσές αμμουδιές. Ξεχωρίζει το καλοδιατηρημένο Κάστρο Χλεμούτσι στο Κάστρο, ο ιστορικός Ναός της Παναγίας Βλαχερνών στην Κάτω Παναγιά αλλά και τα διάσημα Ιαματικά Λουτρά της Κυλλήνης, τα οποία είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από την αρχαιότητα.

Αξιοθέατα Το Κάστρο Χλεμούτσι, τα ιαματικά λουτρά, το Μοναστήρι της Παναγιάς της Βλαχέρνας, το νησάκι της Καυκαλίδας.

Πώς θα πάτε Η Κυλλήνη απέχει οδικώς περίπου 3 ώρες από την Αθήνα. Μπορείτε να φτάσετε επίσης και με λεωφορείο με τα καθημερινά δρομολόγια των ΚΤΕΛ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Know before you go