Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΠΥΛΟΣ

ΠΥΛΟΣ

Η Πύλος ανήκει στο νομό Μεσσηνίας και αποτελεί έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος με περίπου 2.100 κατοίκους. Η πόλη σχεδιάστηκε και χτίστηκε το 1828 από Γάλλους. Η ιστορία της Πύλου ξεκινά από τα μυκηναϊκά χρόνια όταν και το βασίλειο του Νέστορα ήταν το δεύτερο σε δύναμη και πλούτο μετά τις Μυκήνες. Στους κλασικούς χρόνους πέρασε στους Λακεδαιμόνιους και μετά στους Αθηναίους. Την περίοδο της Φραγκοκρατίας η Πύλος αποτέλεσε μήλον της έριδος για Βενετούς, Έλληνες και Τούρκους ενώ κατά την Επανάσταση του 1821 έπεσε στα χέρια των δυνάμεων των Τούρκων και των Αιγυπτίων. Στις 12 Οκτωβρίου του 1827, οι στόλοι της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας έφθασαν έξω από το λιμάνι της Πύλου για να υποχρεώσουν τον Ιμπραήμ σε αποχώρηση, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Λονδίνου που όριζε την δημιουργία ημιανεξάρτητου, φόρου υποτελούς στο σουλτάνο, ελληνικού κράτους. Η ναυμαχία κράτησε τέσσερις ώρες και είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν 60 τουρκοαιγυπτιακά πλοία ενώ από το συμμαχικό στόλο δεν βυθίστηκε κανένα πλοίο. Στις 20 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, γιορτάζεται με λαμπρότητα η επέτειος της ναυμαχίας του Ναβαρίνου με τη συμμετοχή μιας φρεγάτας, από κάθε συμμαχικό, τότε στόλο.

Αξιοθέατα Το νησάκι Σφακτηρία, το Νιόκαστρο, το ανάκτορο του Νέστορα, το Αντωνοπούλειο Μουσείο, το σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, το Παλιόκαστρο, ο μυκηναϊκόςτάφος, η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας Διβάρι, το Πολυλίμνιο.

Πως θα πάτε Στην Πύλο θα πάτε οδικώς μέσω Τρίπολης διανύοντας μια απόσταση 288 χλμ. από την Αθήνα. Εναλλακτικά θα πάρετε το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.

Know before you go