Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΣΑΜΟΣ

ΣΑΜΟΣ

Η Σάμος ανήκει στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και μαζί με την Ικαρία και τους Φούρνους αποτελούν τον Νομό Σάμου. Κατά την αρχαιότητα, η ακμή του νησιού συνδέεται με τον τύραννο Πολυκράτη αφού κατά την εποχή του έγιναν σπουδαία έργα όπως το Ευπαλίνειο Όρυγμα, η βιβλιοθήκη ενώ η Σάμος μετατράπηκε σε μεγάλη οικονομική και ναυτική δύναμη. Στη συνέχεια η Αθήνα υπό τον Περικλή υπέταξε το νησί, το οποίο πέρασε σε περίοδο παρακμής. Κατά τη βυζαντινή εποχή η Σάμος, όπως και όλα τα νησιά του Αιγαίου, γνώρισε μεγάλες καταστροφές από πειρατές. Ακολούθησαν οι Ενετοί, οι Γενουάτες και οι Οθωμανοί. Το 1821 η Σάμος συμμετείχε στην Επανάσταση αλλά το πρωτόκολλο του Λονδίνου (3 Φεβρουαρίου 1830) άφηνε το νησί εκτός των ορίων του νέου Ελληνικού Κράτους. Η Σάμος ενώθηκε τελικά με την Ελλάδα το 1912. Από το νησί κατάγονται πολύ σημαντικές προσωπικότητες όπως οι φιλόσοφοι Πυθαγόρας και Επίκουρος και ο αστρονόμος Αρίσταρχος. Σήμερα η Σάμος γνωρίζει μεγάλη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ κατέχει και μεγάλο μερίδιο στην Βρετανική αγορά. Σημαντική είναι και η παρουσία των φοιτητών μετά την δημιουργία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα το Καρλόβασι.

Παραλίες Ο Μαραθόκαμπος με ψιλή, χρυσαφένια άμμο και πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα, το Ποτάμι με άμμο και βότσαλα, η γαλήνια Κέρβελη, το Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι που δεν έχουν πρόσβαση με αυτοκίνητο και αποτελούν μέρος όπου συχνάζουν φώκιες Μονάχους Μονάχους, η βοτσαλωτή Μουρτιά, η δημοφιλής παραλία στο Κοκκάρι.

Αξιοθέατα Το Ηραίον, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Ρωμαϊκά Λουτρά , το Ευπαλίνειο Όρυγμα, ο Πύργος του Σαρακίνη, ο Πύργος του Λυκούργου, το Σπήλαιο του Πυθαγόρα.

Πώς θα πάτε Ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά ή αεροπορικώς με πτήσεις της Aegean.

Know before you go