Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΣΠΕΤΣΕΣ

ΣΠΕΤΣΕΣ

Οι Σπέτσες έχουν μεγάλη ιστορία και αξιόλογη ναυτική και πολιτιστική παράδοση. Το νησί κατοικήθηκε από την Πρωτοελλαδική Εποχή και γνώρισε την Ενετική και τουρκική κυριαρχία. Άποικοι από την Πελοπόννησο το κατοίκησαν από το 17ο αιώνα. Οι Σπετσιώτες ανέπτυξαν πάρα πολύ το στόλο τους και έγιναν υπολογίσιμη ναυτική δύναμη. Το 1770 οι Σπέτσες πήραν μέρος στα Ορλωφικά και μεγάλο κομμάτι του στόλου τους καταστράφηκε. Οι Σπέτσες, μαζί με την Ύδρα και τα Ψαρά, ήταν από τα πρώτα νησιά που πήραν μέρος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η ηρωίδα του νησιού, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα έμεινε στην ιστορία για τους αγώνες της και το θάρρος της απέναντι στον κατακτητή.

Οι Σπέτσες είναι μικρές. Τόσο, όσο χρειάζεται για να τις γνωρίσεις με ποδήλατο, να μπεις στα όμορφα μουσεία και τα αρχοντικά τους, να ανακαλύψεις τις απόμακρες μοναχικές παραλίες με τα πεύκα μέχρι το κύμα και τα μπλε νερά. Να χαθείς την ημέρα στα καλντερίμια με τις μοσχοβολιστές αυλές τις πνιγμένες στις βουκαμβίλιες, στην μυρωδιά των ψητών θαλασσινών και στις σκιές της εξοχής. Και το βράδυ, να αναμειχθείς με τον κόσμο που διασκεδάζει στις καλόγουστες βεράντες των ατμοσφαιρικών μαγαζιών, να μοιραστείς την γοητεία του παλιού λιμανιού.

Εκτός από τη πόλη των Σπετσών στο νησί υπάρχουν οι οικισμοί Αγία Παρασκευή, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιοι Απόστολοι, Αδοσίδον, Βρέλον, Έλωνας, Ζωγερία, Λιγονέρι, Παραπόλα και Τζήλα.

Για τις βουτιές σας επιλέξτε την παραλία της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αναργύρων, της Ζωγεριάς, στον Άγιο Μάμα, στην παραλία Κουζουνού, Ξυλοκέρτζας και Βρέλλου.

Know before you go