Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η Ζάκυνθος ανήκει στα νησιά του Ιονίου και αποτελεί το δεύτερο σε πληθυσμό και τρίτο σε έκταση νησί του συμπλέγματος. Ο Όμηρος την ονομάζει Υλήεσσα, η οποία συμμετείχε στον Τρωικό πόλεμο ως κομμάτι του βασιλείου του Οδυσσέα. Η Ζάκυνθος παρέμεινε ουδέτερη κατά τους Περσικούς Πολέμους, τάχθηκε στο πλευρό των Αθηναίων κατά πελοποννησιακό πόλεμο και στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες. Ακολούθησαν οι Ρωμαίοι ενώ σύμφωνα με την τοπική παράδοση ο χριστιανισμός διαδόθηκε στο νησί από την Μαρία Μαγδαληνή το 34 μ.Χ. όταν το πλοίο που την μετέφερε στην Ρώμη σταμάτησε για λίγο στην Ζάκυνθο. Στη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων λεηλατείται από πειρατές και βάνδαλους. Μετά την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας πέρασε στους Ενετούς, στους οποίους παρέμεινε ως το 1798, διανύοντας μια περίοδο κατά την οποία άνθισε ο πολιτισμός και η αρχιτεκτονική του νησιού. Σειρά είχαν οι Γάλλοι, οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι Άγγλοι μέχρι ο αγώνας των κατοίκων να δικαιωθεί και να γίνουν μέρος της Ελλάδας το 1864. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου το νησί υπέστη την κατοχή Ιταλών και Γερμανών ενώ το 1953 δέχτηκε τρομερό πλήγμα με το σεισμό που ισοπέδωσε την πόλη. Σήμερα η Ζάκυνθος αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για Έλληνες όσο και ξένους ενώ είναι και το κυριότερο μέρος αναπαραγωγής της απειλούμενης θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα.

Αξιοθέατα Ο Άγιος Διονύσιος, το ενετικό κάστρο στη γραφική Μπόχαλη, το Μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών, το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο, το Ναυάγιο, οι Γαλάζιες Σπηλιές, το Πέτρινο Πάρκο Ασκός, το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Ζακύνθου.

Παραλίες Η μικρή και βραχώδης παραλία Λιμνιώνας, το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο με σμαραγδένια νερά, λευκή άμμο και άσπρες βραχώδεις πλαγιές, ο Μακρύς Γιαλός, αγαπημένη παραλία των ψαροτουφεκάδων με άσπρα βότσαλα και άμμο και διάφανα νερά που βαθαίνουν απότομα, η απέραντη και αμμουδερή παραλία του Γέρακα με ζεστά και ρηχά νερά, οι οργανωμένες Αλυκές με την ψιλή άμμο, το Αργάσι που προσελκύει οικογένειες και φαν των θαλάσσιων σπορ, η αμμώδης αγαπημένη της νεολαίας Μπανάνα, η οργανωμένη και δημοφιλής Τσιλιβί, η ήσυχη Δάφνη, ο τεράστιος και γεμάτος bars και εστιατόρια Λαγανάς, τα γραφικά Ξύγκια με νερά που περιέχουν θειάφι, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, το οργανωμένο και κοντινό στην πόλη Κρυονέρι.

Πως θα πάτε Ακτοπλοϊκώς μέσω Κυλλήνης ή με πτήσεις της Aegean Airlines.

Know before you go