Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΚΑΝΝΕΣ

ΚΑΝΝΕΣ

Οι Κάννες βρίσκονται στη νότια Γαλλία κι αποτελούν μια από τις διασημότερες πόλεις της αστραφτερής Κυανής Ακτής. Ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα η πόλη είχε αρχίσει να ξεχωρίζει και να αποκτά σιδηρόδρομους, αυτοκίνητα, καζίνο και πολυτελή ξενοδοχεία ενώ γρήγορα μετατράπηκε στο αγαπημένο παραθαλάσσιο θέρετρο της γαλλικής και ευρωπαϊκής αριστοκρατίας. Είναι διάσημη για το ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ που φιλοξενεί προσελκύοντας την αφρόκρεμα καλλιτεχνών και celebrities. Σήμερα, το πρώην ψαροχώρι αποτελεί τον απόλυτο προορισμό των VIPs με παρέλαση από megayachts, καλλίγραμμα μοντέλα, πανάκριβα αυτοκίνητα, exclusive μπουτίκ και υπερπολυτελή ξενοδοχεία έτοιμα να ικανοποιήσουν κάθε καπρίτσιο των υψηλών καλεσμένων τους. Στο επίκεντρο η La Croisette, ίσως η πιο αστραφτερή λεωφόρος της Ευρώπης, που τους καλοκαιρινούς μήνες μετατρέπεται σε “πασαρέλα” μπροστά στη θάλασσα με φόντο τους πανύψηλους φοίνικες. Καλύτερο σημείο για να απολαύσετε τη θέα στην λεωφόρο είναι η La Suquet, το παλιό τμήμα της πόλης των Καννών. Ανάμεσα στα αξιοθέατά της είναι το Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας της Προβηγκίας με εκθέματα από την προϊστορική εποχή ως σήμερα, το Μουσείο της Θάλασσας αλλά και τα νησάκια των συμπλέγματος των Λερίνων με μεγαλύτερο το νησί της Αγίας Μαργαρίτας. Άκρως εντυπωσιακές είναι και οι βίλες του 19ου αιώνα που θυμίζουν από μεσαιωνικά κάστρα μέχρι ρωμαϊκές επαύλεις.
 
 
Χρήσιμες πληροφορίες
 
Νόμισμα: ευρώ
Επίσημη γλώσσα: Γαλλικά
Πληθυσμός: 73.000
Διαφορά ώρας: -1 ώρα
Επίσημα έγγραφα: Νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο. Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 7, τηλ. 210 3391000, www.ambafrance-gr.org. Γενικό Προξενείο στη Νίκαια: 2 Avenue Desambrois, τηλ. : 0033 4 93854140
Πώς θα πάτε: Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Νίκαιας, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. Θα φτάσετε με πτήσεις της Air France μέσω Ρώμης ή της Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης κι από τη Νίκαια θα πάρετε λεωφορείο, τρένο ή ταξί για τις Κάννες.
 
 
Photo Credit: Grand Hyatt 
 

Know before you go