Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΣΕΒΙΛΛΗ

ΣΕΒΙΛΛΗ

Λίγοι είναι αυτοί που αφήνουν τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη για να κατευθυνθούν πιο νότια, στη Σεβίλλη. Εκείνοι που φτάνουν όμως στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας μαγεύονται από την ομορφιά, τα χρώματα και το πάθος που ξεχειλίζει στην πόλη. Εδώ άλλωστε είναι η πατρίδα του φλαμένκο και των ταυρομαχιών. Η καλλιτεχνική, πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας χωρίζεται στα δύο από τον ποταμό Γουαδαλκιβίρ: από τη μια πλευρά ξεχωρίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα περισσότερα αξιοθέατα ενώ απ’ την άλλη πλευρά βρίσκεται η πολύ γραφική περιοχή Triana, με τεράστια μουσική παράδοση στο φλαμένκο. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις τη Σεβίλλη είναι να την περπατήσεις, αφού τα περισσότερα αξιοθέατα είναι σε κοντινή απόσταση απ’ το ιστορικό κέντρο της. Απολαύστε τις βόλτες σας στο Πάρκο της Μαρίας Λουίζας, στις μικρές πλατείες με τα καλοδιατηρημένα κτίρια και τα εντυπωσιακά αγάλματα, στα ρομαντικά σοκάκια της πόλης, γευτείτε απίθανα tapas στα εκατοντάδες μπαρ κατά μήκος του ποταμού και αφήστε τα συναισθήματα να σας πλημμυρίσουν καθώς παρακολουθείτε μια αυτοσχέδια παράσταση φλαμένκο. Οι ντόπιοι παραμένουν πιστοί στα έθιμα και τις παραδόσεις και ξεχύνονται με κάθε ευκαιρία στους δρόμους: γιορτάζουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, την άνοιξη, τις ταυρομαχίες, το φλαμένκο. Κατά την ελληνική μυθολογία, ιδρυτής της ήταν ο Ηρακλής ενώ Φοίνικες, Έλληνες, Καρχηδόνιοι, Ρωμαίοι και Βησιγότθοι αποίκισαν την Ανδαλουσία. Ωστόσο οι Άραβες ήταν εκείνοι που την ανέδειξαν σε μεγάλο πολιτιστικό κέντρο και της χάρισαν μερικά από τα ωραιότερα μνημεία της, με πιο χαρακτηριστικό τον πανύψηλο πύργο Giralda.
 
 
Χρήσιμες πληροφορίες
 
Νόμισμα: ευρώ
Διαφορά ώρας: -1
Επίσημα έγγραφα: Για να ταξιδέψετε στην Ισπανία θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα (Διονύσου Αρεοπαγίτου 21, τηλ. 210 9213123). Άμισθο υποπροξενείο Σεβίλλης: Luis Montono 130-A, τηλ.: 0034 954 574404.
Πώς θα πάτε: Με πτήσεις της Aegean Airlines ως τη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη και από εκεί με εσωτερική πτήση ως τη Σεβίλλη με Iberia ή Vueling.
 

Know before you go