Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΒΕΝΕΤΙΑ

ΒΕΝΕΤΙΑ

Η πόλη της βόρειας Ιταλίας μοιάζει να επιπλέει αφού είναι χτισμένη σε πολλά νησάκια, στην λιμνοθάλασσα της Αδριατικής. Αποτελείται από 117 νησάκια που συνδέονται με 177 κανάλια και πάνω από 400 γέφυρες. Λόγω της μορφολογίας της, η Βενετία είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Ευρώπη όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα κι έτσι ο μόνος τρόπος να μετακινηθεί κανείς είναι με τα πόδια ή με vaporetto και γόνδολα μέσα από τα κανάλια. Η πόλη έχει περίπου 270.000 κατοίκους.

Η Βενετία υπήρξε πανίσχυρη δημοκρατία αλλά και σημαντικό λιμάνι που ένωνε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η Serenissima Repubblica di Venezia, υπήρξε ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την πόλη της Βενετίας, αφού επιβίωσε για πάνω από χίλια χρόνια, από τα τέλη του 7ου αιώνα ως το 1797 και αποτέλεσε σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και την Αναγέννηση. Κατά τον 18ο αιώνα υπήρξε αγαπημένος προορισμός για εύπορους και ισχυρούς ταξιδιώτες ενώ σήμερα δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες που κατακλύζουν κάθε χρόνο της πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων αλλά και τις μπουτίκ και τα γραφικά cafés της πόλης.

Παγκοσμίου φήμης events όπως το Καρναβάλι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο 40 μέρες πριν το Πάσχα, το ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου αλλά και η Biennale που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας στην πόλη για αρκετές μέρες. Ο τουρισμός εξάλλου αποτελεί από τις βασικότερες πηγές εσόδων για την πόλη. Υπολογίζεται μάλιστα ότι πάνω από 50.000 επισκέπτες την επισκέπτονται κατά μέσο όρο κάθε μέρα.

Διάσημοι βενετσιάνοι υπήρξαν ο συγγραφέας και έμπορος Marco Polo που εξερεύνησε την Μέση Ανατολή, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ρωσία αλλά και ο φημισμένος καρδιοκατακτητής Giacomo Casanova που συνέδεσε την ζωή του με την πόλη. Η ίδια η πόλη ενέπνευσε τον Σαίξπηρ στα έργα του Οθέλος και Ο Έμπορος της Βενετίας, τον Τόμας Μαν στο διήγημα Θάνατος στη Βενετία αλλά και τον ποιητή Ezra Pound, μεταξύ άλλων.

Χρήσιμες πληροφορίες

Νόμισμα: Ευρώ
Διαφορά ώρας: -1
Επίσημα έγγραφα: Θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείστε με την Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα (Τηλ: 210 3617260)
Πώς θα πάτε: Θα πάτε με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.

Know before you go