Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Η Φλωρεντία είναι πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης και της ομώνυμης επαρχίας. Από το 1865 έως το 1870 ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιταλίας. Η πόλη βρίσκεται επί του ποταμού Άρνου και έχει περίπου 400.000 κατοίκους. Υπήρξε κέντρο εμπορίου κατά τον Μεσαίωνα και κυβερνήθηκε από την οικογένεια των Μεδίκων. Η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, θεωρείται η πρωτεύουσα της τέχνης ολόκληρης της Ιταλίας. Αμέτρητες πλατείες, μουσεία, palazzi, γκαλερί τέχνης, εκκλησίες και διάσημοι δρόμοι μαγνητίζουν τον κάθε επισκέπτη που θέλει να περπατήσει στην πόλη όπου γεννήθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας όπως ο Δάντης και ο Μποτιτσέλι. Η Φλωρεντία βασίζεται πάρα πολύ στα έσοδα από τον τουρισμό αλλά και από τους ξένους φοιτητές που σπουδάζουν εκεί. Επιπλέον, μπορεί να αποτελεί ένα από τα βασικότερα κέντρα εμπορίου της Ιταλίας όπου κατασκευάζονται έπιπλα και υφάσματα αλλά ο τομέας στον οποίο κυριαρχεί είναι η παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων όπως αντίκες, γυαλικά, δερμάτινα, αναπαραγωγές έργων τέχνης, κοσμήματα, σουβενίρ, παπούτσια και αξεσουάρ.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Νόμισμα: Ευρώ
Διαφορά ώρας: -1
Επίσημα έγγραφα: Θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείστε με την Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα (Τηλ: 210 3617260)
Πώς θα πάτε: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση για Φλωρεντία αλλά έχετε πολλές επιλογές για πτήσεις με ανταπόκριση. Για παράδειγμα, η Alitalia πετάει μέσω Ρώμης.

Know before you go