Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

H μεγάλη ναυτική πόλη της βορειοδυτικής Αγγλίας ιδρύθηκε το 1207. Για αιώνες, από το λιμάνι του Λίβερπουλ περνούσαν τα πάντα, σκλάβοι, εμπορεύματα αλλά και ιδέες. Tο Λίβερπουλ μέχρι τα τέλη του ‘60 ήταν μία πόλη γνωστή για τη δύναμή της στη ναυτιλία και για τους Μπίτλς, που τότε μεσουρανούσαν. Oι επόμενες δεκαετίες ήταν αρκετά δύσκολες για το μεγάλο λιμάνι, που μαστιζόταν από την ανεργία, την παρακμή και την εγκληματικότητα. Κι όμως, το Λίβερπουλ τα κατάφερε και γιόρτασε τα 800 χρόνια της ύπαρξής του με ένα νέο αστραφτερό πρόσωπο χάρη στη στροφή του στον πολιτισμό. Η ανάπλαση της πόλης ξεκίνησε με την ανάδειξη των ιστορικών κτισμάτων της, με τη δημιουργία νέων χώρων πολιτισμού και την αναμόρφωση του αστικού χώρου, για μία πόλη πιο ανθρώπινη. Για τον λόγο αυτό, δεκάδες εκατομμύρια λίρες δαπανήθηκαν για αναστηλώσεις και ανακαινίσεις. Έτσι, η παραθαλάσσια πόλη της βορειοδυτικής Αγγλίας μετά τους λάτρεις των Μπιτλς και του ποδοσφαίρου, κατακτά και τους λάτρεις του πολιτισμού. Περπατώντας στους ευρύχωρους, πεζοδρομημένους και σχεδόν πάντα στολισμένους δρόμους του κέντρου του, νιώθει κανείς ότι υπάρχει κάποια γιορτή. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι πλανόδιοι μουσικοί που στήνουν αυτοσχέδιες συναυλίες σε κάθε γωνιά αλλά και οι φοιτητές των τριών μεγάλων πανεπιστημίων του που γεμίζουν τα μπαρ και δίνουν ζωντάνια στην πόλη. 
 
 
Χρήσιμες Πληροφορίες
 
Νόμισμα: Λίρα Αγγλίας
Διαφορά ώρας: -2
Επίσημα έγγραφα: Θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείστε με την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα (Πλουτάρχου 1, τηλ: 210 7272600).
Πώς θα πάτε: Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines ως το κοντινό Μάντσεστερ κι από εκεί με το λεωφορείο σε περίπου 45 λεπτά ως το Λίβερπουλ.
 

Know before you go