Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας με 1,7 εκατομμύρια κατοίκους και αποτελεί το πολιτικό, το πολιτιστικό, το εμπορικό, το βιομηχανικό και το οικονομικό κέντρο της χώρας. Η Βούδα και η Πέστη που καταλαμβάνουν την δυτική και την ανατολική όχθη αντίστοιχα του Δούναβη ενοποιήθηκαν στις 17 Νοεμβρίου 1873 δημιουργώντας μια ενιαία πόλη. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, η Βουδαπέστη ήταν η δεύτερη πρωτεύουσα της Αυστρο-Ουγγαρίας και αντίπαλον δέος της Βιέννης. Το 1918 η Αυστρο-Ουγγαρία κατέρρευσε μετά την ήττα της στον πόλεμο ενώ κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο η Βουδαπέστη καταστράφηκε από τις αεροπορικές επιδρομές Βρετανών και Αμερικανών. Όλες οι γέφυρες της πόλης καταστράφηκαν από τους Γερμανούς ενώ πάνω από 38.000 κάτοικοι έχασαν τη ζωής τους. Με την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος, η πόλη άνοιξε σχετικά εύκολα τις πόρτες της στους δυτικούς τουρίστες ενώ τα τελευταία 20 χρόνια γνωρίζει μεγάλες αλλαγές ενώ το περιοδικό Forbes την έχει κατατάξει μέσα στην πρώτη δεκάδα των πιο ιδανικών πόλεων για να ζει κανείς.

 
 
Χρήσιμες πληροφορίες
 
Διαφορά ώρας: -1
Νόμισμα: Φιορίνι (HUF), 1 ευρώ = 316 HUF
Επίσημα έγγραφα: Για να ταξιδέψετε στην Ουγγαρία θα χρειαστείτε έγκυρο διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα αφού ως κάτοικοι της Ε.Ε. δεν χρειάζεστε βίζα. 
Πρεσβείες: Ουγγρική Πρεσβεία στην Αθήνα, Διεύθυνση: Καρνεάδου 25-29, τηλ.: 210 7256800, Ελληνική Πρεσβεία στη Βουδαπέστη, Διεύθυνση: Szegfu U. 3, τηλ.: 0036 1 413 2610.
Πώς θα πάτε: Με απευθείας πτήση της Malev από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Know before you go