Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Καππαδοκία ονομάζεται ολόκληρη η περιοχή που απλώνεται σ' ένα εκτεταμένο οροπέδιο με υψόμετρο 1.500μ. στην επαρχία Nevsehir στην ανατολική Μικρά Ασία, περίπου 300 χλμ. νοτιοανατολικά από την Άγκυρα. Από τον 1ο αι. μ.Χ. ολόκληρη η περιοχή είχε εξελληνιστεί με την εξάπλωση του Χριστιανισμού. Έτσι εδώ δημιουργούνται αξιόλογα κέντρα του χριστιανισμού όπως η Καισάρεια, η πρώτη σε ιεραρχία και κύρος μητρόπολη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ενώ τον 3ο-5ο αι. ακμάζουν η παιδεία και η φιλολογία. Εδώ διακρίνονται οι μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας Φερμελιανός ο Καισαρείας, Γρηγόριος ο Νεοκαισαρείας, Λεόντιος και Ευσέβιος οι Καισαρείας, Βασίλειος ο Μέγας, Γρηγόριος Ναζιανζηνός και Γρηγόριος Νύσσης (αδελφός του Μεγάλου Βασιλείου). Μετά τη κατάληψη από τους Οθωμανούς και επειδή η χώρα δεν ήταν και τόσο εύφορη, άρχισε η μετανάστευση των χριστιανών. Στην Καππαδοκία υπάρχουν δεκάδες εκκλησίες με εντυπωσιακές τοιχογραφίες σκορπισμένες ανάμεσα στις κοιλάδες ενώ καθένα από τα χωριά κρύβει διαφορετικές ομορφιές: το Ικόνιο, που είναι η πόλη της στέπας και των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, η Άβανος, το χωριό των αγγειοπλαστών και των υφαντουργών, το αμφιθεατρικά χρισμένο Προκόπι, όπου έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, το Κόραμα με τις σημαντικότερες υπόσκαφες εκκλησίες και τα περίφημα μοναστηριακά συγκροτήματα από την εποχή του Mεγάλου Bασιλείου, την πολυάνθρωπη Καισαρεία αλλά και το Ortahisar με το φρούριο και την καλύτερη θέα σε ολόκληρη την περιοχή. Στην Καισαρεία θα επιδοθείτε στο καθιερωμένο παζάρι για να αγοράσετε κεραμικά, δέρματα, χαλιά, παστουρμά αλλά και τα φημισμένα κρασιά.
 
 
Χρήσιμες πληροφορίες
Διαφορά ώρας: 0
Νόμισμα: Τουρκική λίρα (TRY). 1 ευρώ =  2,70 TRY
Δικαιολογητικά: Έγκυρο διαβατήριο.
Πρεσβείες: Πρεσβεία της Τουρκίας στην Ελλάδα, Βασ. Γεωργίου 8, Αθήνα, τηλ.: 210 7263000. Η κοντινότερη ελληνική πρεσβεία βρίσκεται στην Άγκυρα:  Zia Ur Rahman cad 9-11, Gaziosmanpasa, τηλ.: 0090 312 4480647.
Πώς θα πάτε: Με πτήσεις της Turkish Airlines θα φτάσετε στο αεροδρόμιο της Καισαρείας μέσω Κωνσταντινούπολης. Από εκεί θα συνεχίσετε οδικώς προς τις υπόλοιπες πόλεις της Καππαδοκίας που απέχουν περίπου μια ώρα.

Know before you go