Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ARTTRAVELBORA BORA

BORA BORA

Ριγμένα κάπου στον Νότιο Ειρηνικό ανάμεσα στην Αυστραλία και την Νότια Αμερική, τα 118 νησιά και ατόλες του υπερπόντιου εδάφους της Γαλλίας αποτελούν εδώ και σχεδόν τρεις αιώνες το απόλυτο όνειρο φυγής. Εδώ, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι δίνουν τη θέση τους στα καταγάλανα νερά των λιμνών και το ηλιοβασίλεμα κάνει την άμμο να μοιάζει ακόμα πιο χρυσή. Για χάρη της Γαλλικής Πολυνησίας, εναλλακτικοί ταξιδιώτες άφησαν πίσω τους τον πολιτισμό για να βρουν το δικό τους κομμάτι του παραδείσου. Ένα από τα διασημότερα και πιο ρομαντικά νησιά του συμπλέγματος είναι το Bora Bora, που απέχει περίπου 230 χλμ. βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Παπεέτε στην Ταϊτή και αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό. Το νησί είναι υπόλειμμα ενός σβησμένου ηφαιστείου και έχει δύο κορυφές, το ορός Παχία και το όρος Οτεμάνου, ενώ περιβάλλεται από λιμνοθάλασσα και κοραλλιογενή ύφαλο. Ο κύριος οικισμός στο νησί είναι το Βαϊτάπε, στο δυτικό άκρο του κύριου νησιού. Η παραγωγή στο νησί είναι περιορισμένη και είναι κυρίως αλιεύματα από τις κοντινές θάλασσες και φυτείες κοκοφοινίκων. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, οι Αμερικάνοι χρησιμοποίησαν το Bora Bora σαν βάση για τις επιχειρήσεις τους στο νότιο Ειρηνικό με 9 πλοία και σχεδόν 7.000 στρατιώτες. Παρόλα αυτά δεν πραγματοποιήθηκε καμία μάχη στο νησί ή στην γύρω περιοχή. Οι οικονομία του νησιού βασίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό ενώ τα τελευταία χρόνια χτίζονται όλο και περισσότερα resorts στα μικροσκοπικά νησάκια της λιμνοθάλασσας. Η αρχή έγινε πριν από περίπου τρεις δεκαετίες με το Hotel Bora Bora που ήταν το πρώτο ξενοδοχείο χτισμένο σε μπανγκαλόου πάνω στο νερό ενώ σήμερα όλα τα πολυτελή resorts διαθέτουν τέτοιες βίλες. Εννοείται πως το νησί αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις των καταδύσεων ενώ οι πιο ριψοκίνδυνοι θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν δίπλα σε πελώρια σαλάχια και να ταΐσουν καρχαρίες.


Χρήσιμες πληροφορίες
Διοικητική οργάνωση: Το Bora Bora είναι ένα από τα διασημότερα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας και απέχει περίπου 230 χλμ. βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Παπεέτε στην Ταϊτή.
Πληθυσμός: 9.000 κάτοικοι
Επίσημη γλώσσα: Γαλλικά
Νόμισμα: Φράγκο (CPF) 1 ευρώ = 120 CPF
Πότε να πάτε: Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο τουριστικοί μήνες ενώ το κλίμα είναι ιδανικό μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου.
Πώς θα πάτε: Από την Αθήνα με προορισμό την πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας Παπέετε στο νησί Ταϊτή μέσω Παρισιού με πτήσεις της Air France. Η Air Tahiti θα σας μεταφέρει στα υπόλοιπα νησάκια στο εσωτερικό της χώρας.

Know before you go