Λονδίνο: Τρεις διαχρονικές στάσεις για φαγητό.

Αυτή τη φορά επιστρέφουμε στο Λονδίνο για να ικανοποιήσουμε τον ουρανίσκο μας. Tα 3 πιο διαχρονικά στέκια για φαγητό βρίσκονται στην κορυφή των δικών μας “must-do”. Κάτι σαν το Madame Tussaud's δηλαδή.

The Grill, The Dorchester Hotel
Πρόκειται για έναν χώρο φωτεινό, μοντέρνο με μεγάλα παράθυρα, στον οποίο βρήκαμε τραπέζια για δύο ή περισσότερα άτομα και ροτόντες με δερμάτινες πολυθρόνες. Εμείς σας προτείνουμε τους ημικυκλικούς καναπέδες που δίνουν μια αίσθηση ιδιωτικότητας. Το μενού επιμελείται ο σεφ Tom Booton που δημιουργεί μοντέρνα, βρετανική κουζίνα. Μας άρεσε που κάθε πιάτο συνοδεύεται από μεγάλη λίστα κρασιών. Όπως φαίνεται και από το όνομά του, το εστιατόριο ειδικεύεται στο κρέας. Γι'αυτό και φροντίζουν να είναι κορυφαίας ποιότητας: το μοσχαρίσιο κρέας (το οποίο το έχουν αφήσει πρώτα να ωριμάσει για τρεις βδομάδες ώστε να είναι τρυφερό), προέρχεται από φάρμες της νοτιοδυτικής Αγγλίας, τα αρνιά εκτρέφονται στην φύση της νοτιοανατολικής Αγγλίας, τα γουρούνια εκτρέφονται σε φάρμες του Yorkshire και του Essex τρώγοντας κριθάρι ενώ και οι κότες είναι ελευθέρας βοσκής και τρέφονται με καλαμπόκι. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα, η οποία ήταν ζουμερή και γευστικότατη. Εξαιρετική επιλογή και το χοιρινό με καραμελωμένα μήλα, καρότα και φασκόμηλο. Έχουν φροντίσει και για τους αμετανόητους των θαλασσινών αλλά και τους χορτοφάγους. Αφήστε οπωσδήποτε χώρο για το επιδόρπιο-ωδή στη σοκολάτα με παρφέ μαύρης σοκολάτας, πανακότα με λευκή σοκολάτα και φοντύ σοκολάτας με κρέμα φιστικιού. Τιμή από 40€ το άτομο.https://www.dorchestercollection.com/en/london/the-dorchester/restaurants-bars/the-grill-at-the-dorchester/

The Rib Room, The Carlton Tower Hotel
To εστιατόριο δεν είναι καινούριο αλλά έγινε “σαν καινούριο” μετά την εκτεταμένη ανακαίνιση η οποία ολοκληρώνεται τις ερχόμενες ημέρες. Το εσωτερικό του φέρει την υπογραφή του Martin Brudnizki, ο οποίος σχεδίασε μεταξύ άλλων το Ivy Dubai στους Jumeirah Emirates Towers αλλά και το Villa Kennedy Hotel του Rocco Forte στην Φρανκφούρτη. Μπορεί μετά την ανακαίνιση να μην υπάρχει πια η ανοιχτή κουζίνα αλλά προστέθηκε το μπαρ με την μεγάλη, μαρμάρινη μπάρα. Διατηρήθηκαν όμως τα διάσημα σκίτσα του Πολωνού Feliks Topolski που συνεχίζουν να κοσμούν τους τοίχους του εστιατορίου. Την διακόσμηση συμπληρώνουν οι μεγάλοι αντικέ καθρέφτες και οι ξύλινες πολυθρόνες με σμαραγδί ταπετσαρίες. Σταθερή αξία επίσης, παραμένει το signature πιάτο του εστιατορίου, το ψητό μοσχάρι, αλλά και τα υπόλοιπα αγαπημένα πιάτα κρεατικών όπως η ζουμερή μπριζόλα και τα φιλέτα ή το μοσχαρίσιο συκώτι. Όλα έρχονται εξαιρετικά ψημένα και συνοδεύονται με τραγανές πατάτες. Ωραία εναλλακτική το ολόκληρο ψητό κοτόπουλο για δύο άτομα με μαύρη τρούφα, καραμελωμένα ραδίκια, foie gras, καροτάκια και σος από άγρια μανιτάρια. Το μοσχαρίσιο κρέας έρχεται από σκωτσέζικη φάρμα στο Aberdeen και τα τυριά από παραγωγούς της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Από τα επιδόρπια, την καρδιά μας έκλεψε η σοκολατένια black forest και το σουφλέ με σοκολάτα και βατόμουρα. Insider tip: Για να διαλέξετε ένα από τα πάνω από 500 κρασιά της λίστας του, θα σας φέρουν ένα iPad να τα εξερευνήσετε με την ησυχία σας. Όταν είστε έτοιμοι, ο sommelier θα σας συμβουλέψει για την επιλογή σας. Tιμή από 25€ το άτομο. www.theribroom.co.uk

Bread Street Kitchen
To “κακό παιδί” της Βρετανικής κουζίνας, ο Gordon Ramsay έχει το "στέκι" του στο City, κοντά στον St. Paul's Cathedral. Στεγάζεται στο One New Change, το νέο σύμπλεγμα καταστημάτων και γραφείων που φέρει την υπογραφή του Jean Nouvel. Δίπλα του, το εστιατόριο Barbecoa, του έτερου τηλεοπτικού σεφ, του Jamie Oliver. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, πιο επίσημα εστιατόριά του, το Bread Street Kitchen αποτελεί ένα πιο casual στέκι για καλό φαγητό. Ο βιομηχανικός του χώρος απλώνεται σε δύο επίπεδα: στο ισόγειο βρίσκεται το μπαρ και στον επάνω όροφο το εστιατόριο και ένα δεύτερο μπαρ. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, η μουσική στο background είναι χορευτική και από την ανοιχτή κουζίνα παρακολουθούμε όλη τη δράση. Όμορφη λεπτομέρεια το φωτισμένο κελάρι που βρίσκεται πάνω από την κουζίνα και περιλαμβάνει πάνω από 2000 μπουκάλια: εμείς παραγγέλνουμε εκείνο που θέλουμε και ο σερβιτόρος ανεβαίνει στο μεταλλικό μπαλκόνι για να φέρει το κρασί μας. Αρ ντεκό κολώνες, ασπρόμαυρο πάτωμα σε στυλ σκακιέρας, vintage καθρέφτες, δερμάτινοι καναπέδες και ξύλινα τραπέζια δημιουργούν ένα ρετρό σκηνικό. Στο μενού, εκτός από τα καθιερωμένα κρεατικά, υπάρχουν και ψάρια και θαλασσινά. Αρχίσαμε με ψητό αστακό με τζίντζερ, τσίλι και σκόρδο και τόνο μαριναρισμένο σε λεμόνι και λάιμ. Στη συνέχεια, ψητή γλώσσα με πατάτες, αγκινάρες και κάπαρη ήταν η επιλογή μας. Εξαιρετική η τάρτα σοκολάτας με κερήθρα και παγωτό καραμέλα. Insider tip: Τις καθημερινές ως τις 11 το πρωί σερβίρει και πολλές επιλογές για πρωινό ενώ κάθε μέρα θα βρείτε και παιδικό μενού. Τιμή από €30 το άτομο. https://www.gordonramsayrestaurants.com/bread-street-kitchen/

Tags:Λονδίνο φαγητό 

Προηγούμενο

Τα νέα εστιατόρια στην Ρωμη

Επόμενο

Λονδίνο: Το πιο gourmet στέκι στο Mayfair.