Τα νέα εστιατόρια στην Ρωμη


Στη Ρώμη πάντα όλα είχαν να κάνουν με το φαγητό. Σίγουρα όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας, σκέφτεστε ατελείωτες βόλτες, μοναδικά αξιοθέατα αλλά φυσικά και λαχταριστές πίτσες και Cacio e Pepe. Και όμως, μερικά από τα δεδομένα μας πρόκειται να αλλάξουν, φυσικά προς το καλύτερο. Καινοτόμοι σεφ και εστιάτορες έφτασαν στην πόλη για να επαναπροσδιορίσουν και να αναβαθμίσουν το απλό φαγητό, διατηρώντας παράλληλα τη ρωμαϊκή παράδοση και τις γεύσεις που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

Retrobottega
Ο Miocchi και o Lo Iudice άνοιξαν το Retrobottega ως ένα εστιατόριο με πειραματική κουζίνα, από τα πιάτα και την εκτέλεση μέχρι την εξυπηρέτηση και το στιλ. Κομψό σε διακόσμηση με σκούρες αποχρώσεις, ξύλα και ανοιχτή κουζίνα, το Retrobottega είναι το διαμετρικά αντίθετο της παλιάς, κλασσικής “trattoria”.  Οι ιδιοκτήτες θέλουν να μας κάνουν να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση της Ρώμης στο γαστρονομικό χάρτη, ενώ πειραματίζόμαστε με οικείες γεύσεις αλλά σε όχι κλασσικά πιάτα. Tο μεγαλύτερο μέρος του μαγειρέματος συμβαίνει στην κουζίνα, όλα τα πιάτα προετοιμάζονται και στήνονται μπροστά στα μάτια μας. Επιπλέον, η Retrobottega μόλις κυκλοφόρησε το 20 Bites, το πιο φιλόδοξο μενού γευσιγνωσίας της πόλης. Κάνετε κράτηση στις 6.30 ή στις 9.30 , για να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε την πιο καινούρια γαστρονομική άφιξη της πόλης. https://www.retro-bottega.com/retro



Bistrot 64
To Bistrot 64 ταιριάζει απόλυτα στην καλλιτεχνική σκηνή του Flaminio, μιας γειτονιάς βόρεια από το κέντρο της πόλης με σύγχρονα μνημεία όπως το MAXXI, το Ponte della Musica και το Parco della Musica. Το σύγχρονο αυτό μπιστρό ηγείται αθόρυβα στις γευστικές δημιουργίες που λαμβάνουν χώρα στην πόλη. Ο Ιάπωνας με ιταλική εκπαίδευση σεφ, Kotaro Noda, συνδυάζει άψογα την ιαπωνική τεχνική με τη ρωμαϊκή παράδοση, δίνοντας μια πιο μινιμαλιστική και μοντέρνα νότα στα πιάτα του. Το Bistro 64 έχει να κάνει με το καλό φαγητό και τις λογικές τιμές, προσφέροντας σας μια εμπειρία καλύτερη από οποιοδήποτε Michelin εστιατόριο της πόλης. https://www.bistrot64.it/en



Osteria Fernanda
Κρυμμένο στην άκρη του Trastevere, το εστιατόριο με τους λευκούς τοίχους, τα ράφια γεμάτα κρασί και το φυσικό ξύλο, μοιάζει περισσότερο με ένα hipster κατάστημα κρασιού. Ο σεφ Davide Del Duca διατηρεί τη σύγχρονη ατμόσφαιρα με πιάτα που συνδυάζουν την καινοτομία με τις τοπικές παραδόσεις και τις αντίθετες γεύσεις με δημιουργικά αλλά και προβλεπόμενα στοιχεία. Τα επιχειρηματικά μενού Trenta Minuti (30 λεπτά) και Quaranta Minuti (40 λεπτά), έρχονται να συμπληρώσουν τον τίτλο της Osteria Fernanda, ως μια από τις πιο καινοτόμες και ιδιαίτερες αφίξεις της Ρώμης. http://www.osteriafernanda.com



Marigold
Mια trattoria σε σκανδιναβικό στιλ. Ένας μεγάλος χώρος με κοινόχρηστα αλλά και ιδιωτικά τραπέζια, ελάχιστη διακόσμηση με κεραμικά που έχει διαλέξει η ίδια η σεφ Sofie Wochner και φλοράλ στοιχεία. Τα γλυκά και το brunch έχουν φανατικούς θαυμαστές, αλλά αυτό που κλέβει την παράσταση είναι οι βιώσιμες δημιουργίες, όπως τα χειροποίητα ψωμιά και το αργοψημένο κορεάτικο χοιρινό. Το Marigold έφτασε στην Ρώμη για να ανοίξει τις πόρτες στην «οικολογική» κουζίνα, χρησιμοποιώντας εποχιακά φρούτα, φρέσκα λαχανικά και τοπικούς παραγωγούς. https://marigoldroma.com



Seu Pizzeria Illuminati
To  Seu Pizzeria Illuminati ήρθε για να επαναπροσδιορίσει ό,τι ξέραμε για την ρωμαϊκή πίτσα. Aν και η πιτσαρία θυμίζει περισσότερο γκαλερί τέχνης, με τα έπιπλα σχεδιαστών και τα εκθέματα, δεν ξεχνά την ιδιότητα της διατηρώντας τον ξυλόφουρνο σε ανοιχτό χώρο. Εδώ γνωρίζουν ότι η ζύμη είναι το θεμέλιο για μια καλή πίτσα, άρα προετοιμαστείτε να δοκιμάσετε ένα από τα ωραιότερα ζυμάρια της πόλης. Το μενού του διαθέτει κλασικές επιλογές όπως η Μαργαρίτα και η Ναπολιτάνα, εκεί όπου εκρήγνυται η δημιουργικότητα του chef Pier Daniele είναι οι πίτσες Seu. Xρησιμοποιώντας μόνο εποχιακά και τοπικά προϊόντα, το μενού αλλάζει κάθε λίγους μήνες, οπότε περιμένετε το απροσδόκητο και θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό εάν η Gamberita, μια εξαιρετική πίτσα από ωμές κόκκινες γαρίδες σε φρέσκια μοτσαρέλα Buffalo, είναι διαθέσιμη την περίοδο που θα βρεθείτε στα τραπέζια του. https://seu-pizza-illuminati.business.site



Santo Palato
Το Santo Palato είναι μια μικρή τρατορία στη συνοικία San Giovanni της Ρώμης. Με μια πρώτη ματιά, θα θεωρήσετε ότι βρίσκεται σε μια καινούρια αλλά κλασσική trattoria της πόλης. Κοιτάζοντας όμως πέρα από την επιφάνεια, θα δείτε την εκλεπτυσμένη ματιά του σεφ Sarah Cicolini στην γαστρονομική κληρονομιά της Ρώμης, διάχυτη σε όλα τα πιάτα. Ο Cicolini παντρεύει την εφευρετικότητα της ρωμαϊκής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων με απροσδόκητα πιάτα όπως το rigatoni con la pajat και μοσχαρίσια γλώσσα με giardiniera. Όχι, το Santo Palato δεν είναι μια ακόμα trattoria.  Piazza Tarquinia, 00183, Ρώμη. Τηλ. +390677207354.



Tags:Ρώμη φαγητό εστιατόρια 

Προηγούμενο

Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στην Κύθνο.

Επόμενο

Λονδίνο: Τρεις διαχρονικές στάσεις για φαγητό.