Tα καλύτερα αρτοποιεία στο Παρίσι.


Όπως γνώριζε πολύ καλά η Marie-Anotinette, το ψωμί, το κέικ και το brioche είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει μια αντιπαλότητα μεταξύ αρτοποιών και ζαχαροπλαστών στη Γαλλία, και δυστυχώς αυτό είναι που μπερδεύει πολύ κόσμο.  Τα αρτοσκευάσματα μπορεί να κλέβουν την παράσταση όσον αφορά την αισθητική, αφού κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις εντυπωσιακές βιτρίνες με τα τέλεια pasties και την γλυκιά κρέμα Chantilly, αλλά το ψωμί είναι αυτό για το οποίο φημίζεται η Πόλη του Φωτός. Το ψήσιμο αυτού του αγαθού στην Γαλλία δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχουν ακόμα και επίσημα έγγραφα μεγαλύτερα και από εκθέσεις προϋπολογισμού που περιγράφουν λεπτομερώς τις προδιαγραφές ζύμης, αλευριού και νερού. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που σας αφορά, εφόσον ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για το πού θα βρείτε τις καλύτερες μπαγκέτες, φραντζόλες και το καλύτερο κρουασάν au chocolat όταν επισκεφτείτε ξανά την γαλλική πρωτεύουσα. 

Poilâne
Τίποτα δεν συγκρίνεται με την είσοδο στο παλιό, κοσμικό αρτοποιείο με τα ξύλινα ράφια στην οδό 8 rue du Cherche-Midi, το οποίο βρίσκεται δίπλα στις πιο διάσημες μπουτίκ σχεδιαστών παπουτσιών. Ο Pierre Poilâne μετακόμισε στο Παρίσι το 1932 για να ανοίξει αυτό το μαγαζί και από τότε η οικογένεια προμηθεύει στην πόλη τις ωραιότερες μπαγκέτες. Δοκιμάστε το περίφημο miche, φρυγανισμένο με λιωμένο κατσικίσιο τυρί ή περιμένετε στην ουρά για τα στρούντελ μήλου που μόλις βγήκαν από το φούρνο. (http://poilane.com)

Moisan
Με μια γενική τάση προς την υγιεινή διατροφή, η λευκή μπαγκέτα έχει παραχωρήσει τη θέση της τα τελευταία χρόνια σε προϊόντα ολικής άλεσης και προϊόντα χωρίς γλουτένη. Το Moisan είναι από τα καλύτερα του είδους, προμηθεύοντας τους Παριζιάνους με φραντζόλες ολικής αλέσεως σε διάφορα σχήματα και μεγέθη στιλ, ιδανική για να συνοδεύσει τη σούπα σας με ένα  κομμάτι Γαλλικό τυρί. Το αλεύρι του αρτοποιείου είναι βιολογικό, ένα μεγάλο
συν για την παριζιάνικη κοινότητα. (Διατίθεται από αρτοποιεία και ντελικατέσεν στο Παρίσι).


Au Paradis du Gourmand
Ο Baker Ridha Khadher κέρδισε τον διαγωνισμό Best Baguette στο Παρίσι πέρυσι, στον οποίον συμμετείχαν 203 από τους boulanger της πόλης. Οι συμμετοχές ελέγχονται αυστηρά και πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου του μήκους 55-70 εκατοστών και βάρους 25-300 γραμμαρίων. Όλα τα προϊόντα, δοκιμάστηκαν και ο Khadler με το αρτοποιείο του Au Paradis du Gourmand στο 14ο διαμέρισμα κέρδισαν το βραβείο. Και ποιο ήταν αυτό; H παροχή ψωμιού στο Elysée Palace για ένα χρόνο. (https://theboulangerie.fr/). 

Boulangerie Murciano
Αυτό το κοσμικό, αρτοποιείο στην περιοχή Marais διαθέτει αφράτα λευκά ψωμιά μαζί με πλούσια, γλυκά αρτοσκευάσματα και διάσημα στρούντελ μήλων. Οι πελάτες μπαίνουν μέσω μιας μπλε πόρτας και εξυπηρετούνται από γυναίκες με παραδοσιακά φορέματα. Αν θέλετε να γλιτώσετε τις παραπανίσιες θερμίδες, μπορείτε να θαυμάσετε τα υπέροχα σκευάσματα στην βιτρίνα. Κάτι μας λέει ότι δεν θα αντισταθείτε στον πειρασμό. (http://www.boulangerie-murciano.com/).

Du Pain et des Idées
Σε ένα κατάστημα που χρονολογείται από το 1870, διατηρώντας τους λοξούς καθρέφτες και τη βαμμένη γυάλινη οροφή, ο Christophe Vasseur διευθύνει ένα αρτοποιείο που υπόσχεται ότι χρησιμοποιεί μόνο φυσικά συστατικά, με όλα τα ψωμιά ψημένα σε ξυλόφουρνο. Φτιάχνει μόνο μερικές ποικιλίες ψωμιού, λίγο viennoiserie και, τις Παρασκευές, ένα ψωμί με μήλα, σταφύλια, πορτοκάλι και το "Le Rabelais", ένα γλυκό ψωμί με μέλι καστανιάς, σαφράν, καρύδια Perigord και κουρκουμά . Το αλεύρι είναι το καλύτερο γαλλικό βιολογικό στο είδος του, το βούτυρο είναι εξαιρετικής ποικιλίας και η σοκολάτα Valrhona λιώνει στα γλυκά. Η αφρόκρεμα του Παρισιού. (www.dupainetdesidees.com)


48 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ




Boulangerie - Pâtisserie A. Torres
Ένα πραγματικό boulanger du quartier, αυτό το κατάστημα στη Λατινική Συνοικία γεμίζει τη γειτονιά υπέροχες μυρωδιές φρεσκοψημένου ψωμιού που είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς. Στο εσωτερικό θα βρείτε μια εκλεκτή ποικιλία παραδοσιακών μπαγκετών, λευκού, εξοχικού στιλ και πολύσπορων, μαζί με τα ζαχαρωμένα αμύγδαλα και μικρά πακέτα γλυκών που αγοράζουν οι Γαλλίδες μαμάδες για να κρατήσουν τα les enfants ευτυχισμένα. Δεν θα βρείτε πολλούς άλλους τουρίστες εδώ, αλλά αν θέλετε να ζήσετε σαν ντόπιος, είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε. (http://www.patisserietorres.fr/).

Eric Kayser
Ο Eric Kayser υπερηφανεύεται για τη χρήση υγρής μαγιάς, ενός μίγματος αλευριού και νερού που έχει υποστεί ζύμωση, το οποίο λέγεται ότι είναι πιο δύσκολο από τη σκληρή μαγιά αλλά σαφώς καλύτερο στο αποτέλεσμα. Το ψωμί έχει μαλακή ψίχα και μια παχιά,  χρυσή κρούστα, και κάθε καρβέλι ψήνεται σε διαφορετικό φούρνο ανάλογα με το είδος του. Οι σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν ψωμί με σύκα και στρογγυλό καρβέλι με διαφορετικά σιτηρά, ιδανικό για το πρωινό σας αλειμμένο με μέλι. (http://maison-kayser.com)

Boulangerie Gosselin
Στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, κοντά στο Musée d'Orsay, αυτή η επιχείρηση μετρά 25 χρόνια και διαθέτει ψωμί φτιαγμένο από παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές, ενώ οι μπαγκέτες έχουν αλεύρι ολικής άλεσης και μια ελαφριά υφή. Ελάτε επίσης εδώ για νόστιμες σούπες το χειμώνα, κέικ και macaroons (www.boulangeriegosselin.com).



Tags:αρτοποιείο Παρίσι γλυκά 

Προηγούμενο

Τα πιο οικονομικά εστιατόρια στο Παρίσι.