Αθήνα: Πού να βγεις στα Πετράλωνα

Μαμαδίστικα μαγειρευτά, ελληνικοί μεζέδες, έθνικ κουζίνα και ψαγμένα κοκτέιλ γεμίζουν τις βόλτες μας στην αγαπημένη γειτονιά που κρατάει ακόμη αρώματα και εικόνες παλιάς Αθήνας. Περπατήσαμε στα Άνω και Κάτω Πετράλωνα και βρήκαμε αρκετούς λόγους για να επιστρέφουμε κάθε Σαββατοκύριακο.

Το Θείο Τραγί
Αυτοπροσδιορίζεται ως "punk bistrot", βρίσκεται στη μοδάτη πιάτσα των Άνω Πετραλώνων και αποτελεί δημιούργημα μιας 11μελους κολεκτίβας φίλων με αγάπη για το μαγείρεμα και πολλή όρεξη για πειραματισμό. Μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με λίγα και εμπνευσμένα πιάτα (σούπα πατάτας με λάδι τρούφας, λαζάνι με bolognese από αρνίσιο κιμά και κρέμα γραβιέρας κ.ά.) αλλά και καλά cocktails με μουσική υπόκρουση punk σε έναν προσεγμένο industrial χώρο. Κυδαντιδών 36, τηλ: 210 3410296, Άνω Πετράλωνα, www.theeholygoat.gr, από €20.



Kreas
Κρεατοφαγία με άποψη σε μια παλιά μονοκατοικία με βιομηχανική διακόσμηση και υπέροχη ταράτσα. Το σουβλάκι από μοσχάρι γάλακτος, το ταρτάρ 31 ημερών ωρίμανσης που σερβίρεται με ginger, φρέσκο κρεμμυδάκι, ρόκα και flakes παρμεζάνας, το καρέ αρνιού μαγειρεμένο στο josper και η πικάνια από black angus συγκαταλέγονται στα best of του μενού. Κρατήστε χώρο για τα λαχταριστά γλυκά. Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3247028, από €25 το άτομο (κεντρική φωτό)



Χρύσα-Χρύσα 
Από τα Άνω Πετράλωνα ξεκίνησε η Χρύσα, στις αρχές της δεκαετίας του '90, σερβίροντας ελληνική δημιουργική κουζίνα, και αφού μετακόμισε στον Κεραμεικό, επέστρεψε πρόσφατα στην παλιά της γειτονιά, με ένα πιο casual μαγαζί, κάτι μεταξύ εστιατορίου και μεζεδοπωλείου. Στο μενού φιγουράρουν γεύσεις οικείες και αγαπημένες, όπως μελωμένο χοιρινό κότσι, γαρίδες με ούζο και άνηθο, ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλου με φουρνιστές πίτες και αρνάκι φρικασέ με μαρουλόφυλλα, κρεμμύδια και άνηθο. Από τα γλυκά ξεχωρίσαμε το σπιτικό cheesecake με μέλι. Αιολαίων 40 & Καλλισθένους, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 2130356879, από €15 το άτομο.

Δείτε όλες τις διευθύνσεις στο ART TABLE. 

Tags:Αθήνα Πετράλωνα 

Προηγούμενο

Τα πιο ασυνήθιστα μπαρ στον κόσμο

Επόμενο

Αθήνα: 6 wine restaurants που αξίζει να επισκεφθείτε