Πήλιο: Τα καλύτερα cafe του

Στα χωριά του Πηλίου το εγχειρίδιο της καλής ζωής γράφεται σε τραπεζάκια κάτω από αιωνόβια πλατάνια. Από τη Μακρινίτσα μέχρι τις Μηλιές και τη Τσαγκαράδα, ξεχωρίζουμε αγαπημένα στέκια όπου απολαμβάνουμε τον καφέ και το ποτό μας με θέα βουνό και θάλασσα.


Αερικό

Στον δρόμο μεταξύ Πορταριάς και Μακρινίτσας, το κουκλίστικο cafe-bar Αερικό ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διακόσμησή του αφιερωμένη σε νεράιδες και ξωτικά αλλά και για την υπέροχη θέα του στο Βόλο. Μοναδική απόλαυση ο ελληνικός στο μπρίκι συντροφιά με σπιτική καρυδόπιτα ή τοπικά γλυκά του κουταλιού στα τραπεζάκια από ακατέργαστο ξύλο. Μεγάλη ποικιλία σε ζεστές σοκολάτες και υπέροχο φοντί σοκολάτας. Για κάτι πιο ιδιαίτερο ζητήστε τον καφέ Αερικό, δηλαδή espresso με Kahlua, Baileys, σοκολάτα και αφρόγαλα. 1ο χλμ. Πορταριάς-Μακρινίτσας, τηλ. 24280 99710, www.aeriko-pelion.gr (κεντρική φωτό)Άννα, να ένα μήλο
Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο πριν την πλατεία και φημίζεται για την αυθεντική του ατμόσφαιρα με αμέτρητες παλιές αφίσες στους τοίχους που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Σε ένα κουκλίστικο σκηνικό απολαμβάνουμε μερακλίδικο ελληνικό στη χόβολη, σπιτικά γλυκά, αρωματικό τσάι, πίτες και γλυκά του κουταλιού συντροφιά με βιβλία και εφημερίδες. Η μηλόπιτα και το cheesecake μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μηλιές, τηλ.: 24230 86889.

Δείτε όλα τα αγαπημένα μας cafe στο Πήλιο στο Art Table. 

Προηγούμενο

Ιωάννινα: Τα καλύτερα στέκια για καφέ

Επόμενο

7 top wine bars στο Παρίσι