Τα πιο στυλάτα μπαρ της Αθήνας

Τα μπαρ της πόλης που ξεχωρίζουν για το στυλ, το design, την ατμόσφαιρα και τη διαφορετικότητά τους, εκτός από τα πολύ καλά κοκτέιλ που σερβίρουν. Αν σας αρέσει να απολαμβάνετε το ποτό σας σε χώρους ξεχωριστής αισθητικής, τα παρακάτω μαγαζιά θα κάνουν τις νύχτες σας πιο ενδιαφέρουσες.


CV Distiller

Ξεκίνησε την πορεία του το 2010 από τον Κεραμεικό, ενώ πλέον το βρίσκουμε πίσω από το Χίλτον. Το CV Distiller είναι ένα ατμοσφαιρικό all day bar με έναν εξαιρετικής αισθητικής χώρο και μια κάβα που θα ζήλευαν τα περισσότερα αντίστοιχα μαγαζιά της Ευρώπης. Διαθέτει περίπου 800 ετικέτες ουίσκι (από Σκωτία, Ιρλανδία και Αμερική μέχρι Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία), δεκάδες ετικέτες ρούμι, αλλά και τεκίλα, τζιν, κονιάκ, αρμανιάκ, μέχρι και παλαιωμένα ελληνικά αποστάγματα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το κελάρι στο υπόγειο που λειτουργεί ως αυτόνομο privé jazz bar, με ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον-Παγκράτι, τηλ.: 210 7231767.



Noel
Το αγαπημένο μπαρ της στοάς Κουρτάκη αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για τα απογεύματα εκείνα που αρνείσαι να πας σπίτι. Το καταφύγιο σου έχει ατμόσφαιρα που θυμίζει μπαρόκ βιεννέζικο καφέ, αλλά κι έναν ονειρικό Μπλε χώρο με υπέροχα κεραμικά πλακάκια. Μαγική είναι η νέα διακόσμηση με τα δεκάδες ρολόγια, κάθε εποχής και ιστορικής περιόδου, να κατακλύζουν στοά και μπαρ. Σε αυτό το περιβάλλον μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικούς καφέδες, τσιμπολογήματα αλλά και κανονικό φαγητό, κυριακάτικο brunch και, φυσικά, πολύ καλά cocktails. Λατρέψαμε τα νέα coffee cocktails, που μπλέκουν με μαεστρία τον καφέ με το αλκοόλ. Κολοκοτρώνη 59Β, Κέντρο, τηλ.: 211 2159534.



Red Door
Μια κόκκινη πόρτα στην Τσακάλωφ, κρυμμένη πίσω από πυκνές φτέρες, οδηγεί σε ένα νέο bar-restaurant με ατμόσφαιρα που θυμίζει πριβέ club. Το μινιμαλιστικής αισθητικής Red Door αγαπά την ιαπωνική κουλτούρα του φαγητού και του ποτού και μυεί τους Αθηναίους στην ιεροτελεστία του yakiniku (στα ιαπωνικά σημαίνει «ψήνω κρέας»). Στη μία πλευρά του μαγαζιού υπάρχουν επτά υπόσκαφα τραπέζια (όπου κάθεσαι έχοντας βγάλει τα παπούτσια σου- φοράς σοσονάκια μιας χρήσης) για να ψήσεις μεταξύ άλλων, εκεί επιτόπου και μόνος σου ένα από τα κρέατα του μενού, ενώ από την άλλη υπάρχει το εντυπωσιακό μπαρ με το φωτιζόμενο λευκό μάρμαρο, όπου Γιάννης-Πέτρος Πετρής φτιάχνει cocktail που ακολουθούν την ιαπωνική φιλοσοφία της καθαρότητας, της ισορροπίας και της προσοχής στη λεπτομέρεια. Αγαπημένες μας επιλογές το ανατρεπτικό γιαπωνέζικο Mojito, αλλά και το BBQ Old Fashioned. Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ: 210 3647712 (κεντρική φωτό)

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Art Table

Tags:Αθήνα μπαρ 

Προηγούμενο

Αθήνα: Τα μαγαζιά που αγαπάμε στην Πλάκα

Επόμενο

Ρέθυμνο: Τα καλύτερα στέκια για καφέ και ποτό