Πώς μπορείτε να ταξιδέψετε στην Ιταλία στην στιγμή;

Μια νέα μοντέρνα trattoria στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Παγκράτι σας περιμένει για να σας μυήσει στην αυθεντική ιταλική κουζίνα. Σαλάτες με φρέσκα υλικά, κυρίως πιάτα για τα οποία θα επιστρέφετε ξανά και ξανά και aperitivo που θα σας δροσίζουν τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού που είναι ήδη εδώ. Ο λόγος για τη Santa Lucia που γεννήθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών της για την Ιταλία, τον ιταλικό τρόπο ζωής και κυρίως για τις ιταλικές γεύσεις και τις παραδοσιακές συνταγές της γείτονος χώρας.




Πριν η Santa Lucia στρώσει τραπέζια στην Αρχελάου στον πιο κεντρικό δρόμο στο Παγκράτι, στον ίδιο χώρο στεγαζόταν ένα video club και ηλεκτρολογείο. Σήμερα, σε έναν ιδιαίτερα προσεγμένο ατμοσφαιρικό και φιλόξενο χώρο μαγειρεύονται με κέφι και γνώσεις μερικά από τα καλύτερα ιταλικά, πιάτα της Αθήνας. Τα περισσότερα από αυτά έχουν μάλιστα μικρές ελληνικές πινελιές, τις οποίες περιμένουν για να τις ανακαλύψετε. 


Η gourmet εμπειρία εδώ ξεκινά με μερικές γουλιές aperitivo με Campari ή Aperol Spritz φτιαγμένο με την αυθεντική, ιταλική συνταγή, την οποία φτιάχνουν μόνο όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω. Η συνέχεια ανήκει στα antipasti.





Μεγάλη αδυναμία το πιάτο των τυριών με τα τυριά σταρ της Ιταλίας, τα οποία έχουν δώσει ραντεβού με αποξηραμένα φρούτα. Το ίδιο εντυπωσιακή και η ποικιλία των αλλαντικών που φτάνουν από μικρές φάρμες της ιταλικής επαρχίας. Δική μας αδυναμία το ορεκτικό μπρεζαόλα στο οποίο συναντιούνται το pecorino romano, αποξηραμένα σύκα και φρέσκα ρόκα. Από τις σαλάτες, φυσικά ξεχωρίζει η αυθεντική caprese Buffalo Mozzarellaμε ντοματίνια, mozzarella, κίτρινα ντοματάκια και φρέσκο βασιλικό. Για όσους αγαπούν το κατσικίσιο τυρί, θα πρέπει να επιλέξουν την datterini. Οι λάτρεις του πικάντικο pecorino φυσικά θα προτιμήσουν την σαλάτα κρίταμο. Περνώντας κανείς στα κυρίως πιάτα έχει να επιλέξει από το φαινομενικό minimal, αλλά πεντανόστιμο spaghetti ντομάτα, τις signature παπαρδέλες με κιμά και φρέσκια ντομάτα. Τα ευφάνταστα γιουβαρλάκια γαρίδες που ενώνουν το παρελθόν της ιταλικής γαστρονομίας με το παρόν και ίσως είναι και το πιάτο star από το μενού. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα επιδόρπια. Από το αυθεντικό σισιλιάνικο κανόλι μέχρι το παγωτό με φίνα γεύση βανίλιας. Για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, το παγωτό μάνγκο θα είναι μια γευστική όαση.








Σε όλα αυτά προσθέστε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από την Ελλάδα και την Ιταλία που έχουν διαλεχτεί για να μπορούν να αναδείξουν την κάθε γεύση της Santa Lucia Trattoria. Φυσικά, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα για ένα δροσερό Aperol Spriitz που σερβίρεται όλες τις ώρες και ταιριάζει άψογα με τα ορεκτικά. Το καλοκαίρι στο Παγκράτι θα είναι διαφορετικό και φουλ ιταλικό.

 

INFO: Santa Lucia Trattoria, Αρχελαου 30, τηλ.: 21 2105 3112

Tags:Παγκράτι 

Προηγούμενο

Που πίνουμε καφέ στο Χαλάνδρι «σαν ντόπιοι»

Επόμενο

Νίσυρος: 10 must στάσεις για φαγητό και ποτό