Καστοριά: Θησαυροί τις λίμνης και τσίπουρα

Μακεδονίτικα αρχοντικά και παραδοσιακά στέκια στρώνουν τα τραπέζια τους για να μας σερβίρουν καστοριανούς μεζέδες με κρέας και λιμνίσια ψάρια. Το κρασί και το τσίπουρο ρέουν άφθονα και δίνουν αφορμές για μια ακόμα γαστριμαργική εξόρμηση γύρω από τη λίμνη.

Family

Νιώθουμε σαν να καθόμαστε σε κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, με την πέτρα και το αναμμένο τζάκι να εντείνουν τη ζεστασιά. Το φαγητό τοπικό: σαλιγκάρια κοκκινιστά, κότα με αρμιά (όπως λένε εδώ το λάχανο τουρσί) ή με μακάλο (αλεύρι με χυμό ντομάτας, σκόρδο και καρυκεύματα περασμένο απ' το τηγάνι) και, φυσικά, λιμνίσιο ψάρι (γριβάδι, τούρνα γουλιανό) σε δύο παραλλαγές: “ταβάς”, δηλαδή στο φούρνο με σάλτσα από ντομάτες και πιπεριές και “γκαρούφα”, ήτοι το κεφάλι του ψαριού, μαζί με το χαβιάρι του, συνοδευόμενο από σκορδαλιά με καρύδια. Ολόκληρο κεφάλαιο και τα επιδόρπια: γλυκιά πίτα με κολοκύθα, σάλιαροι, λαλαγκίτες, ραϊσκόφ και νυφιάτικη ριζόπιτα με σπιτικό φύλλο. 

 
Info
Διεύθυνση: Χλόη Καστοριάς
Τηλ.: 24670 26155
Τιμές: από €12 το άτομο
Tags:Καστοριά  φαγητό  ταβέρνα  ταβέρνες  εστιατόριο  εστιατόρια 

Προηγούμενο

Σύρος: Τα καλύτερα τραπέζια της

Επόμενο

Πάσχα στα Χανιά: Ντάκος και τσικουδιά σε ενετικό λιμάνι