Ξάνθη: East meets West

Οι φούρνος δεν σβήνει ποτέ και τα ποτήρια γεμίζουν γλυκόπιοτο κρασί. Στα τραπέζια της Ξάνθης γίνονται τα καλύτερα τσιμπούσια γιατί, μόνο εδώ, η Ανατολή συναντά τη Δύση με τόσο μεθυστικά αποτελέσματα. Και στο τέλος, πάντα να προσπαθούμε να αντισταθούμε στα σιροπιαστά.

Κοκόρι

Στεγάζεται σε νεοκλασικό, διώροφο κτίριο του 1890, όπου κάποτε βρισκόταν το μοναδικό στην πόλη εργαστήριο γιαουρτιού, του «κυρ Άγγελου». Το bar-restaurant λειτουργεί από το 2005 και από την πρώτη στιγμή έκλεψε τις εντυπώσεις με το φαγητό του. Δοκιμάστε χειροποίητα ραβιολάκια με γέμιση τυριών, ποικιλία μανιταριών, ρόκα και ψητό μπέικον αλλά και αρνίσιο μπούτι ψητό στο φούρνο με δενδρολίβανο, χοντρό κουσκούσι, ρεβίθια και «τυρί γιαουρτιού» που ωριμάζει σε ελαιόλαδο. Αφήστε χώρο για το cheesecake με μέλι, μασκαρπόνε και σως λευκής σοκολάτας. Μετά το κρασί, αξίζει να δοκιμάσετε μια από τις 40 ετικέτες malt whiskies, από κάθε περιοχή της Σκωτίας.

 
Info
Διεύθυνση: Ορφέως 6 & Παλαιολόγου, Παλιά Πόλη
Τηλ.: 25410 77980
Website: www.kokori.gr
Τιμές: € 18 το άτομο
Tags:Ξάνθη  φαγητό  που να φάω  ταβέρνα  ταβέρνες  εστιατόρια 

Προηγούμενο

Νάουσα: Γάστρες και άφθονο ξινόμαυρο

Επόμενο

Πάτρα: Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα