La Dolce Italia

Ένα καλό επιδόρπιο σου θυμίζει πάντα την πατρίδα αλλά και τα παιδικά σου χρόνια όπου οι θρυλικές γιαγιάδες έκαναν τα μαγικά τους στην κουζίνα, επιμένουν οι Ιταλοί σεφ. Γι'αυτό και μας προτείνουν τρία από τα αγαπημένα τους γλυκά παντρεύοντας παραδοσιακές συνταγές με αρκετή δόση δημιουργικότητας.

Ettore Bocchia

Head Chef του Grand Hotel Villa Serbelloni Restaurant, Bellagio

Νέα Ιταλική Μαρέγκα (για 4 άτομα)

100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
70 ml νερό
150 γραμμάρια φρουκτόζη
μια πρέζα κιτρικό οξύ σε σκόνη
 
 
 
Χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια μέχρι να αποκτήσουν σφιχτή και γυαλιστερή υφή και στη συνέχεια προσθέστε το νερό, την φρουκτόζη και το κιτρικό οξύ. Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα οποιουδήποτε σχήματος επιθυμείτε. Προσέξτε όμως να μην είναι μεταλλική αλλά πλαστική, κεραμική, από καουτσούκ, ή γυαλί. Ψήστε την σε χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 100 βαθμοί) μέχρι να σφίξει και να μην είναι “νερουλή” στο εσωτερικό της. Θα το καταλάβετε αν την πιέσετε απαλά με ένα κουτάλι. Σερβίρεται ιδανικά με crème anglaise με γεύση καραμέλα.
 
 

Προηγούμενο

Λασίθι: Πολυτέλεια που τρώγεται

Επόμενο

Μόσχα: Τα καλύτερα εστιατόρια