Claudio Sadler: Νοσταλγεί τα dumplings της θείας του

Κομψό, απόλυτα ρομαντικό με σκηνικό που θυμίζει περισσότερο γκαλερί μοντέρνας τέχνης παρά εστιατόριο. Το Ristorante Sadler είναι το καλύτερο εστιατόριο στο Μιλάνο κι εμείς μπήκαμε στην κουζίνα του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin, Claudio Sadler, λίγο πριν ετοιμάσει ακόμα ένα κορυφαίο ιταλικό δείπνο.

 

Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;

Το πρώτο πιάτο που ετοίμασα ήταν το ριζότο και ακόμα παραμένει το αγαπημένο μου.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από τα παιδικά σας χρόνια σχετικά με το φαγητό;

Ακόμα θυμάμαι την θεία μου, την Jole, να φτιάχνει dumplings με φρέσκες ντομάτες.

Ποιο ήταν το πιο ασυνήθιστο υλικό στο περσινό μενού σας και πώς το υποδέχτηκαν οι καλεσμένοι σας;

Εντύπωση προκαλούσε το Katsuobushi, το γιαπωνέζικο όνομα της βρασμένης, καπνιστής παλαμίδας που λόγω του ατμού έμοιαζε να “κινείται” στο πιάτο.

 

Είστε τολμηρός στις γεύσεις ή υπάρχουν φαγητά που δεν θα δοκιμάζατε ποτέ;

Θα έλεγα πως δεν είμαι πολύ τολμηρός ενώ δεν θα έτρωγα ποτέ σαλιγκάρια.

Ποιο είναι το υλικό που χρησιμοποιείτε περισσότερο τον τελευταίο καιρό;

Χρησιμοποιώ αρκετά σπόρους βασιλικού και σπόρους από κινόα (είδος θάμνου από την Λατινική Αμερική με σπόρους σε κόκκινο, άσπρο, μπλε και μαύρο χρώμα).

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός γαστρονομίας;

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Ιαπωνία. Η κουζίνα της είναι συναρπαστική. Είναι τα υλικά, είναι η φιλοσοφία που είναι τόσο ξεχωριστά από ό, τι στη δύση. Πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο, ακόμα και σε ένα πιάτο που έχει ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν.

Ποιο είναι το είδος της μουσικής που ακούτε όταν μαγειρεύετε;

Συνήθως ακούω ποπ μουσική. Αυτή είναι που με χαλαρώνει.

 

Αν διοργανώνατε το απόλυτο δείπνο, ποιοι θα ήταν οι καλεσμένοι σας;

Στο καλύτερο δείπνο της ζωής μου θα ήταν καλεσμένη η οικογένειά μου.

Τι θα περιελάμβανε αυτό το δείπνο;

Σίγουρα χαβιάρι.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας εστιατόρια στον κόσμο;

Η Enoteca Pinchiorri στη Φλωρεντία, το Fat Duck στο Berkshire στα δυτικά του Λονδίνου, το Dal Pescatore ανάμεσα στη Μάντοβα και το Μιλάνο και το Umi στο Τόκιο. Όλα έχουν βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin ενώ το Umi με δύο.

Info

Διεύθυνση: Via Ascanio Sforza 77, Navigli, Μιλάνο
Τηλ.: 0039 02 58104451
Website: www.sadler.it

 

 

Προηγούμενο

FOOD: Mercato, Σανγκάη

Επόμενο

Μιλάνο: Masters of Food & Wine