Μιλάνο: Masters of Food & Wine

Κάθε χρόνο τα 21 ξενοδοχεία της αλυσίδας Park Hyatt σε όλο τον κόσμο, διοργανώνουν ταυτόχρονα το “Masters of Food & Wine”, το event αφιερωμένο στην υψηλή γαστρονομία και το εκλεκτό κρασί. Εμείς επιλέγουμε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία στο Park Hyatt Milano. Εδώ, για τέσσερα Σαββατοκύριακα μέσα στο 2013 θα έρθουμε σε επαφή με την κουζίνα από τέσσερις περιοχές της Ιταλίας με επικεφαλής τον σεφ του εστιατορίου VUN, τον Andrea Aprea. Μόλις 20 τυχεροί, που έχουν κάνει από πριν κράτηση, θα λάβουν μέρος στην εκδρομή του Σαββάτου και στο event που ακολουθεί στο La Cupola Lobby Lounge του ξενοδοχείου, κάτω από τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο. 

 
 
 
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των τεσσάρων events είναι:
19-20 Ιανουαρίου: Κρασιά και αλλαντικά από το Oltrepò Pavese στη βορειοδυτική Ιταλία.
23-24 Μαρτίου: Ελαιόλαδο, ψάρια και κρασί από την περιοχή της λίμνης Garda, της μεγαλύτερης λίμνης στην Ιταλία ανάμεσα στο Μιλάνο και τη Βενετία.
15-16 Ιουνίου: Σπεσιαλιτέ από την περιοχή Valtellina στα σύνορα με την Ελβετία.
28-29 Σεπτεμβρίου: Ρύζι και risotti.
 
Το πρώτο event αρχίζει με την επίσκεψη στην υπαίθρια αγορά Il Mercato della Terra, όπου με την καθοδήγηση του σεφ προμηθευόμαστε ντόπια και βιολογικά προϊόντα. Συνεχίζουμε στους λόφους του Oltrepò Pavese σε απόσταση μιάμισης ώρας από το Μιλάνο, στο κτήμα “Tenuta Montelio" για να γευτούμε εκλεκτά αλλαντικά και αφρώδη οίνο από την περιοχή. Ανάμεσά τους οι τοπικοί οίνοι Riesling Renano, Bonarda και Pinot Noir που συνοδεύονται από το διάσημο Salame di Varzi, που παρασκευάζεται από ντόπιο χοιρινό, σκόρδο, κόκκινο κρασί και μπαχαρικά. Για μεσημεριανό, ο σεφ Chef Andrea μαζί με κάποιους από τους συμμετέχοντες στο event θα ετοιμάσει Ravioli Batalavar, γεμιστά με μοσχάρι και λαχανικά, αλλαντικό Cotechino και πολέντα. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει πάλι στο ξενοδοχείο για το κυριακάτικο brunch με ορεκτικά, επιδόρπια και ζεστά πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ.
 
 
Οι συμμετέχοντες στο Masters of Food & Wine έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα λάβουν μέρος στα events της μίας (€120 το άτομο) ή και των δύο ημερών (€160 το άτομο).
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://milan.park.hyatt.com
 

Προηγούμενο

Claudio Sadler: Νοσταλγεί τα dumplings της θείας του

Επόμενο

Μιλάνο: Just Cavalli Hollywood