Κρήτη: Τα καλύτερα τραπέζια της

Επιδέξιοι σεφ βάζουν στην κουζίνα τους τα καλύτερα προϊόντα της κρητικής γης και τα μαγειρεύουν με μπόλικη φαντασία. Στα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, η παραδοσιακή κουζίνα έχει ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω.

Brillant Restaurant, Ηράκλειο

Στον εντυπωσιακό industrial χώρο του ο Πέτρος Κοσμαδάκης δένει την κρητική με τη μεσογειακή κουζίνα, με έμφαση στα ντόπια προϊόντα. Διαλεχτά κρέατα, ολόφρεσκα ψάρια, άγριες σαλάτες, χειροποίητα ζυμαρικά, ώριμα τυριά και επιλεγμένα κρασιά φιγουράρουν στο μενού. Δοκιμάστε απάκι και λουκάνικο με φρέσκα κρεμμυδάκια, σβησμένα με ξηρό κρασί και μέλι, αλλά και μπουκίτσες αρνιού τυλιγμένες σε αμπελόφυλλο και ψημένες στη λαδόκολλα με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα και μάραθο. Είναι ανοιχτό τους χειμερινούς μήνες, καθημερινά από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ. Από τον Μάιο όλη η ομάδα του ανεβαίνει στην ταράτσα, στο μοναδικό Herbs' Garden (Επιμενίδου 15, τηλ.: 2810 334959, www.brillantrestaurant.gr, από €16 το άτομο).

 
 
 
 

Προηγούμενο

Ήπειρος: Τα καλύτερα τραπέζια της

Επόμενο

Anne Sophie Pic: Η καλύτερη σεφ στον κόσμο