Στο βασίλειο του Vito Mollica

 

Μάγειρας ή σεφ;
Ο σεφ είναι επικεφαλής των μαγείρων. Είναι η καριέρα που ονειρεύεται κάθε μάγειρας!
 
Ποιο είναι το μυστικό σας στην κουζίνα;
Αυθεντικότητα, προσοχή και σεβασμός. Το να ετοιμάζω πιάτα με πρώτες ύλες που δεν προσπαθούν να εξαπατήσουν τον πελάτη. Αυτή είναι η βασική αρχή στη δουλειά του σεφ. Η αξία κάθε πιάτου βρίσκεται στην ποιότητα των συστατικών και τη γεύση του. Και φυσικά παίζει ρόλο και η ομαδική δουλειά.
Από που προέρχεται το πάθος σας για τη μαγειρική;
Ίσως σας το λένε οι περισσότεροι, αλλά ήταν η μητέρα μου που μου μετάδωσε αυτό το πάθος.
 
Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που ετοιμάσατε και σε ποια ηλικία;
Στα 8 μου χρόνια η δασκάλα μάς ζήτησε να μαγειρέψουμε κάτι στο σπίτι σαν εργασία. Έφτιαξα μια φρέσκια σάλτσα ντομάτας για την οικογένειά μου.
 
Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο από το πρωινό που σερβίρει το Four Seasons;
Αυγά ποσέ με σπανάκι.
Γιατί πιστεύετε ότι το brunch αποτελεί πλέον ένα τόσο διάσημο γεύμα;
Τις καθημερινές, οι πελάτες μας έχουν επαγγελματικά γεύματα ενώ την Κυριακή προτιμούν να χαλαρώνουν με την οικογένειά τους. Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος για το κυριακάτικο brunch του Four Seasons που σερβίρεται 12πμ.-3.30μμ σε θαμώνες του ξενοδοχείου αλλά και επισκέπτες.
Πώς είναι για εσάς το πολυτελές πρωινό;
Θα πρέπει να περιλαμβάνει αυθεντικές πρώτες ύλες, γευστικές συνταγές και διακριτικό σέρβις.
 
Ποιο είναι το αγαπημένο σας πρωινό από το μενού του ξενοδοχείου;
Μου αρέσει το τοσκάνικο πρωινό που περιλαμβάνει προϊόντα από φάρμες όπως γάλα, αυγά, μαρμελάδες, γιαούρτι από αγελαδινό, πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.
 
Με την εμπειρία που έχετε αποκτήσει, τι θα συμβουλεύατε κάποιον που ονειρεύεται να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα;
Θα πρέπει να εκτιμάει τις θυσίες που απαιτεί αυτό το επάγγελμα, να εκτιμά την πειθαρχία και να μάθει να ακούει. Και μετά να ταξιδεύει συνεχώς, αναζητώντας τους προορισμούς που του ταιριάζουν.
 
 

Προηγούμενο

Anne Sophie Pic: Η καλύτερη σεφ στον κόσμο

Επόμενο

Nadia Santini: Η καλύτερη σεφ στον κόσμο για το 2013